Izkušeni Darijan Matić je vselej izredno dober sogovornik s sedmo silo. Defenzivni vezist zmajev je za razliko od nekaterih akterjev v obeh taborih, podobno kot po jesenskem obračunu v Ljudskem vrtu, tudi po tokratnem derbiju z Mariborčani ponudil realno sliko dogajanja in se ni skrival za nogometnimi floskulami, ki jih je velikokrat možno slišati iz ust katerega od drugih nogometašev.


“Točno takšno tekmo smo pričakovali, vedeli smo, da bo Maribor v uvodnih desetih minutah pritisnil. Potem pa smo videli, da se bodo zadovoljili s točko, s katero so povečali prednost pred drugouvrščenim. Tudi sami smo v primerjavi s Celjem in Domžalami nekaj pridobili, točka ni zanemarljiva, bolje kot izgubiti, obenem pa smo dodali tudi nekaj samozavesti,” osvojene točke ni obžaloval nekdanji reprezentant Slovenije, ki se je Olimpiji pridružil lansko poletje in se po pričakovanjih hitro zabetoniral v začetni enajsterici zmajev. Tudi včeraj je bil eden najvidnejših v taboru domačih, saj je odlično opravljal primarne zadolžitve, dejaven pa je bil tudi v napadu. Po strelu s 35 metrov je bil blizu prave mojstrovine, a je prisebni Handanović žogi preprečil pot za svoj hrbet. Matić projektilu ni želel namenjati preveč pozornosti, zato pa se je dotaknil odsotnosti ljubljanskih navijačev. Green Dragonsov tudi tokrat ni bilo na svoji tribuni, pogrešal jih je tudi Matić: “V prvem polčasu te, pošteno povedano, kar malce stisne, ko slišiš skandiranje Viol. Pred tekmo se sicer zavedaš, da ne bo Green Dragonsov in se pripravljaš na takšno situacijo. Morda pa so prav Dragonsi ta košček v mozaiku, ki bi danes zadostoval za zmago nad Mariborom.”

Ljubljančani so v prvem polčasu krenili po zadetek in zmago, kar se sicer ni uresničilo, a so bili s točko zadovoljni tudi v domačem taboru. Še bolj kot remija pa se je Matić razveselil dobre igre celotnega moštva: “Ne toliko zaradi rezultati, dobre volje smo predvsem zaradi tega, ker smo predvsem v prvem polčasu dokazali, da smo lahko boljši od Maribora, smo blizu in jim lahko konkuriramo. To nam je vlilo dodatne samozavesti za naslednjo tekmo v Domžalah. Smo si pa zagotovo želeli treh točk in morda tudi priključitve borbi za naslov. Mislim, da bo Maribor sedaj sezono rutinirano pripeljal do konca. Predvsem je uspešen na tekmah, kjer ne igra dobro, vendar vseeno zmaguje, kar nam manjka. Mariborčani so mojstri igre na rezultat, zato imajo tudi takšno prednost.”

Če so Mariborčani že na poti do novega naslova državnih prvakov, pa Matić vseeno upa, da bodo Ljubljančani na drugem in tretjem mestu uspeli ogroziti Celjane in Domžalčane, ki bo naslednji nasprotnik Olimpije, a za kaj podobnega bo potrebno tekme s konkurenti dobiti, kar priznava tudi 31-letni Ljubljančan: “V tekmi z Domžalami moramo znova igrati na zmago, medtem ko tudi njim zadostuje neodločen izid. Vodilna tri moštva si lahko do konca prvenstva še privoščijo kakšen spodrsljaj, sami pa smo jih imeli do danes že veliko in če želimo koga še ujeti, si novih spodrsljajev ne smemo več privoščiti. Obračun s konkurenti je tudi potrebno dobiti, vseeno pa pričakujem, da Domžale in Celje do konca sezone ne bodo le zmagovali. Niso navajeni biti v takšnem položaju, kar se je že pokazalo tudi v sami igri, saj niso na jesenski ravni. Sami lahko še malce dodamo in z malce sreče lahko tudi ujamemo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…