Turški Belek bo, še četrto leto zapored, naslednja dva tedna dom mariborskih nogometašev. Devetindvajseterica igralcev je z vsem potrebnim spremstvom proti Antalyji krenila včeraj zjutraj, v popoldanskih urah pa že opravila z uvodnim treningom na tujih, a zdaj že dobro poznanih tleh.


“V zraku smo se malce tresli, ampak zdaj smo že na trdnih tleh. Vse je čudovito, pogoji, hotel in komaj čakamo, da začnemo s treningi,” je pred treningom, ki je minil v vetrovnem vremenu, a ob prijetni in ravno pravšnji temperaturi, za klubsko spletno stran dejal Dare Vršič. Izkušeni vezist iz Segovcev pri Apačah se je v lani ekipi pridružil kot zadnji, v izdihljajih zimskega prestopnega roka, letos pa se je na mariborskem letališču pojavil najhitreje in prvi med vsemi nogometaši. Nekdanji reprezentant Slovenije se je tako še enkrat dotaknil lanskega leta in v šali pristavil, da se zadeve obračajo na glavo: “Lahko rečem, da se zadeve obračajo na glavo (smeh). Lani sem se po napornih zadnjih dneh prestopnega roka tukaj prikazal za soigralci in pozno pričel uživati to avanturo. Lepo se je preseliti iz zimskih razmer k obali, tako da ne dvomim, da bo tudi teh štirinajst dni fantastičnih.”

Mariborčani bodo po ustaljenem ritmu danes že opravili dva treninga, prvega dopoldne, drugega popoldne, v torek ob 14. uri pa jih že čaka prva pripravljalna preizkušnja, četa trenerja Anteja Šimundže se bo ob 14. uri pomerila s poljskim Belchatowim.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…