Za razliko od lanskega leta, ko je v zadnji tekmi skupinskega dela Evropske lige padel angleški Wigan, Mariborčanom letos ni uspelo. Po sedmih evropskih tekmah neporaženosti je klonil tudi Ljudski vrt, na zelenici katerega so se pomembne zmage veselili nemški predstavniki, saj se je Schalke uvrstil v osmino finala tekmovanja.


“Z mojega vidika je bila tekma enakovredna, Schalke si ni priigral nekih zrelih priložnosti, morda v drugem polčasu, ko so pred zadetkom zadeli tudi vratnico. Priložnost Tavaresa bi lahko spremenila potek dogajanja in tekmo preobrnila v našo korist, tako pa se je končalo kot se je,” je potek tekme na kratko povzel Dare Vršič, ki se je za razliko od tekme v Lizboni tokrat znova znašel na rezervni klopi. Tudi, ko je petnajst minut pred koncem srečanja zamenjal poškodovanega Petra Stojanovića, se igra Maribora ni dvignila na višji nivo, drugi polčas je bil nekoliko slabši kot prvi, pa čeprav so gostje domačim ponudili nekaj prostora: “Schalke se je potegnil na svojo polovico in nam prepustil določen prostor, a do nekega konkretnejšega zaključka nismo uspeli priti.”

Kljub vsemu pa so tri točke iz šestih tekem za Maribor velik uspeh, še posebej, če poudarimo, da so vijoličasti vsako od točk osvojili proti enemu od nasprotnikov v skupini G, iz katere so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstili nogometaši Chelseaja in Schalkeja, torej ekip, ki že imata precej izkušenj z nastopanji v najmočnejšem klubskem tekmovanju: “Že v Evropski ligi so potrebne izkušnje, je Liga prvakov nekaj povsem drugega. Sam v naslednjih sezonah upam še na več takšnih tekem, ki nam bodo dale dodatne izkušnje in takrat bomo lahko ciljali še višje kot na zgolj te tri točke.”

Vijolice bodo spomladi cvetele zgolj na domačem prizorišču, evropskih sanj je konec, da bi lahko Mariborčani tudi v prihodnji sezoni upali na uvrstitev v Ligo prvakov, pa morajo še prej osvojiti naslov državnih prvakov: “Moje misli še niso tako daleč, prihaja dopust, je pa seveda nujno, da znova osvojimo naslov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…