Po Domžalčanih, ki so se v Turčijo preselili v ponedeljek, se v bližino Antalyje selijo tudi Mariborčani. Medtem ko Domžale trenirajo v Lari, bodo vijolice znova nastanjene v zdaj že stalni bazi Beleku. Tam bo četa trenerja Krunoslava Jurčića odigrala kar šest pripravljalnih tekem, tudi generalko pred nadaljevanjem državnega prvenstva.


“Prihaja Turčija, tam bomo dva tedna in vsa zbranost bo najprej namenjena le tamkajšnjim aktivnostim. Naslednja dva tedna bosta izjemnega pomena za vse, kar bomo potrebovali za uspešen začetek spomladanskega dela. Seveda pa bo vmes lepo spremljati novice iz domovine, ko bodo ljudje že kupovali vstopnice za tekme v Ljudskem vrtu. To nam bo vsem skupaj le še dodaten motiv za delo,” pred jutrišnjo selitvijo na turška tla pravi Dare Vršič, ki bo z vijolicami Belek obiskal že tretje leto zapored. Enaintridesetletni vezist bo s soigralci v Turčiji odigral tudi šest pripravljalnih tekem, prva bo na sporedu že v torek, ko bo nasproti stalo Sarajevo, zatem pa se bodo Štajerci merili še z Trenčin, Sebjerg, Astana, Dnipro in Zoryja. “To ne bodo več le pripravljalne tekme, ampak boj proti močnim nasprotnikom. Ob tem tudi interni boj za mesta v ekipi, za drese. Vsi bi radi igrali, bili v prvi enajsterici ob začetku sezone. Turčija bo pokazala, kje smo,” poudarja Vršič.

Nekdanji reprezentant Slovenije se je pred dnevi izkazal v tekmi s Kapfenbergom, saj je v mrežo avstrijskega drugoligaša pospravil dva zadetka, sicer levičar se je pod oba gola podpisal po strelu z desnico: “Zmorem tudi to, a še nisem vsega pokazal, ker ni bilo potrebno (smeh). Ko bo treba, bom tako zadeval tudi na uradnih tekmah. Vsi znamo igrati, o tem ni dvoma, toda za pravi prispevek potrebujemo ustrezno samozavest. Goli dajejo tisti dodatek in omogočajo boljše nadaljnje igre.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…