Mariboru bo lahko v nadaljevanju sezone, aprilski spored bo za vijoličaste močno zgoščen in naporen, pomagal tudi Dare Vršič, ki v letošnjem letu zaradi poškodbe kolena še ni zaigral na uradni preizkušnji vijoličastih. Artroskopija kolena je nekdanjemu reprezentantu Slovenije vzela dobre štiri tedne, zdaj je vezist iz Segovcev pri Apačah znova nared za največje napore in tudi tekmovalne preizkušnje.


“Ni bila moja prva poškodba, ne morem trditi, da je zadnja, čeprav upam, da se kaj podobnega ne bo več ponovilo. Po posvetu z zdravniško službo smo predvideli, da bo trajalo kakšen mesec in natanko po štirih tednih od posega v bolnišnici sem lahko začel vaditi s polno obremenitvijo. V soboto pa tudi odigral prvih nekaj minut po poškodbi. Vesel sem, da sem zdrav in spet med kandidati za tekme,” je Vršič uvodoma dejal za spletno stran kluba. 30-letni nogometaš se zaveda, da ga po okrevanju čaka še nekaj dela, da nadoknadi zaostanek, a izkušeni Vršič, ki je v svoji karieri doživel že nekaj neprijetnih poškodb, poudarja, da v takšnih trenutkih ni prostora za negativizem. Soigralcem je spomladi uspevalo tudi brez njegove pomoči, saj so vijoličasti v petih tekmah štirikrat zmagali in enkrat remizirali, zdaj pa želi tudi Vršič pristaviti svoj delež pri uspehih kluba: “Fantje so naredili, kar so morali. Maribor je spet tam, kjer mora biti. Osvojenih 13 točk je prineslo vrnitev na vrh, z zbiranjem točk želimo nadaljevati. Upam in želim si, da bom tudi sam prispeval kakšen odstotek k skupnemu seštevku točk. Tiste minute, ki jih bom dobil na igrišču, želim izkoristiti na najboljši način. Seveda pa bo treba najprej nadoknaditi zaostanek v pripravljenosti, individualni treningi razumljivo ne morejo nadomestiti skupne vadbe z ekipo, tekem.”

Kot že zapisano, čaka Mariborčane zgoščeno nadaljevanje sezone, saj bodo v 35 dneh odigrali kar 11 tekem, zato bo širina mariborskega kadra prišla še kako prav, kar poudarja tudi Vršič: “Peklensko bo, o tem ni dvoma. K sreči pa imamo širok kader in ob veliki izbiri igralcev bomo vsi dobili priložnost. Toda gremo po vrsti, najprej nas zanima le Krka. Naši sobotni gostje so se postavili na noge, dobro igrajo. Nobena tekma v obdobju, ki sledi, ne bo lahka. Bomo pa naredili vse, da ritem sobota-sreda začnemo z zmago,” je zaključil drugi asistent lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…