Celjani nadaljujejo z dobrimi predstavami, potem ko so si sredi minulega tedna zagotovili pokalni finale, med vikendom pa remizirali z Domžalčani, so včeraj z odliko opravili še z gostovanjem pri novomeški Krki, kjer so imeli v preteklosti že precej težav. Tokratna zmaga je bila več kot le zaslužena.


“Izredno smo veseli zmage v Novem mestu, kjer nikomur ni lahko. Z našo prepoznavno igro smo že v uvodnih sekundah pokazali jasno namero po novih treh točkah, ki bodo ključne v boju za vrh lestvice. Dobro smo se držali trenerjevih navodil, znova smo prikazali močno željo, naposled pa se nam je to vrnilo s štirimi doseženimi zadetki,” je za klubsko spletno stran po tekmi dejal Danijel Miškić, z dvema zadetkoma osrednji junak obračuna. Nekdanji reprezentant mladih selekcij Hrvaške je tako kot minuli torek, tudi tokrat dosegel podoben zadetek, saj se je žoga po odboju od prečnika odbila za gol črto, vendar so tokrat sodniki zadetek priznali. Bolj kot svojima zadetkoma, pa je Miškić po tekmi poudaril ekipni uspeh: “Presrečen sem, da sem dva uspel doseči tudi sam, vseeno pa individualni dosežki niso v ospredju, pomembno je le to, da napredujemo ter da uživamo v igri. Pod vodstvom Simona Rožmana je to enostavno, saj je zastavil sistem igre, ki nam je pisan na kožo in v katerem lahko pokažemo ves naš nogometni repertoar.”

Celjane v soboto čaka obračun s Koprom, s katerim se bodo grofje pomerili tudi v finalu Pokala Slovenije. Gre torej za nekakšno generalko? “Vsi smo mnenja, da dvoboj s Koprom prihaja ob pravem času. V soboto bomo lahko na igrišču dodobra spoznali njihovo igro, taktično usmeritev in druge posebnosti. Tekma bo torej lahko služila kot odlična priprava na finalni obračun, ki nas 20. maja čaka v Kopru. Menim, da so naši zadnji rezultati tudi dobro vabilo za vse ljubitelje nogometa, tako da si znova želimo lepe podpore s tribun,” je zaključil 21-letni Hrvat, rojen v Novem mestu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…