Celjani so se v minulem tednu še drugič v zimskem pripravljalnem obdobju mudili v hrvaški Istri. Potem ko so pred tedni bivali in trenirali v Novigradu, so tokrat formo pilili nekoliko severneje na istrskem polotoku, v Umagu. Do pričetka spomladanskega dela prvenstva pa bodo grofje trenirali v domačem okolju.


Moštvo trenerja Simona Rožmana bo spomladanski del sezone odprlo z gostovanjem na Bonifiki. Štajerci so takrat slavili z 0:2, medtem ko v drugi tekmi, ki je bila odigrana na zelenici Arene Petrol, zmagovalca ni bilo. Za točko je pri domačih zadel Danijel Miškić, ki je po spomladanskem privajanju na novo okolje jeseni postal eden od nosilcev igre tretjeuvrščene ekipe Prve lige Telekom Slovenije. “Petdnevni postanek v Umagu nam je dobro del, saj so nam bili na voljo idealni pogoji za delo. Odlično smo delali, odigrali smo tudi dve dobri prijateljski tekmi, na katerih smo dobili precej povratnih informacij o tem, na čemer moramo v prihodnjih dneh pred prvo tekmo še delati,” je za klubsko spletno stran dejal nekdanji član mlajših reprezentanc Hrvaške. 21-letni vezist, ki je po podatkih svetovnega spleta na svet prijokal v novomeški bolnišnici, je obenem izrazil še zadovoljstvo nad napredkom kluba na vseh ravneh, ki se posledično kaže tudi na igrišču: “V primerjavi z lanskim letom je napredek na vseh ravneh kluba nedvomno jasno viden. Vodstvo nam je letos omogočilo kar dvojni odhod na priprave v hrvaško Istro, kjer smo lahko ob pomoči našega strokovnega štaba in podporne ekipe razmišljali le o nogometu. Seveda pa velja izpostaviti tudi druge korake, ki kažejo na vsakodnevni napredek na vseh področjih v klubu.”

Nekdanji član zagrebškega Dinama in Lokomotive je jeseni na 18 ligaških tekmah dosegel tri zadetke in tudi s tem pripomogel k odlični uvrstitvi na ligaški razpredelnici. Celjani so po uvodu sezone, ko so doživeli dva poraza, v nadaljevanju vse do konca jeseni niso okusili grenkobe poraza, a tudi Miškić poudarja, da dosedanji uspehi ne pomenijo še nič: “Za nami je lepa serija rezultatov, ki zagotovo ni plod naključja. Trdo smo delali za uresničitev zadanih ciljev, dosedanji uspehi pa v tem trenutku seveda še ne pomenijo nič, tako da nas čaka še mnogo dokazovanja. V moštvu že komaj čakamo nadaljevanje prvenstva, saj si močno želimo tekmovalnega ritma. Slednji bo zaradi predstavitve prvenstva že v uvodu precej natrpan, saj nas med 1. in 7. marcem čakajo kar trije obračuni. Kljub temu verjamem, da bomo dobro začeli spomladanski del in da bomo meseca maja z nasmeškom gledali na doseženo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…