Ne zgolj v Ljudskem vrtu, jutri popoldne bo vroče tudi na Stadionu Matije Gubca, kjer se bosta v lokalnem derbiju udarila Krško in Krka. Tekmeca sta v pomlad krenila s pomembnima zmagama, ki sta nogometašem in tudi navijačem dala dodatnega zagona.


To poudarja tudi novomeški vezist Danijel Dežmar, s katerim smo pred jutrišnjim spopadom izmenjali nekaj besed. Dežmarja nismo izbrali po naključju, saj je v sezoni 2011/12 nosil tudi dres Krškega in tudi zaradi tega se že veseli jutrišnjega srečanja. “Tekma s Krškim mi je še posebej pri srcu. Sicer še ne vem, če bom igral, ampak upam, da bom in da se spet pokažem pred publiko v Krškem. Tam sem preživel eno sezono in mi je bilo res super. Fantje so domača klapa in so super. Poznamo se, še zdaj se pogosto slišimo in se pred medsebojnimi tekmami tudi malce zbadamo. Slišali se bomo tudi pred tokratno tekmo in tudi po koncu le-te, tako da se že zelo veselim nedeljskega popoldneva in snidenja z bivšimi soigralci,” nam je zaupal vezist novomeškega prvoligaša, v dresu katerega je doslej odigral že 73 prvoligaških tekem, s čimer se uvršča na drugo mesto večne klubske lestvice, za Žigo Kastrevca.

Dolenjca smo v nadaljevanju krajšega pogovora povprašali še o pričakovanjih pred nedeljskim obračunom. 27-letnik poudarja, da želijo s soigralci nadgraditi dobro predstavo s tekme proti Domžalam. “Pred derbijem so pričakovanja povezana s tem, da ga ne izgubiš. Mislim, da je najpomembneje. Po dobri tekmi proti Domžalam imamo še posebej visoke cilje in ne želimo izgubiti proti Krškemu. Tudi sami smo bili kar malce presenečeni, da smo v nedeljo odigrali tako dobro tekmo. Mislim, da je tudi to dober pokazatelj, da smo dobro pripravljeni in to moramo potrditi z naslednjo tekmo. V boju za obstanek v ligi nas čaka še veliko tekem. Moramo se dokazati in zgolj ena tekma nas ne sme zadovoljiti.”

Dežmarja smo seznanili še z informacijo, da Krka na zadnjih šestih gostovanjih ni okusila slasti zmage, ob štirih porazih so osvojili zgolj dve točki. Kot poudarja naš sogovornik, pa se v novomeškem taboru na takšne podatke ne ozirajo kaj prida: “Tudi sam nisem niti vedel za ta podatek, ne oziramo se na to. Gremo iz tekme v tekmo, na vsak dvoboj se pripravljamo posebej in želimo zmagati. Če nam uspe, nam uspe. Ampak glede tega gostovanja ni obremenitev. Jeseni recimo nismo zmogli dobiti domačega srečanja, pa smo to obrnili. Tudi na gostovanjih se mora enkrat obrniti v našo korist.”

Trenutno se Dolenjci nahajajo na sedmem mestu lestvice, kakšen pa je končni domet moštva? “Mislim, da smo trenutno nekje na mestu, na katerega spadamo, okrog sedmega, šestega mesta in potrudili se bomo, da tukaj tudi ostanemo. Če pa se bo ponudila priložnost za kaj več, pa bomo skušali splezati tudi višje. Vseeno pa glavni cilj ostaja izognitev dodatnim kvalifikacijam in obstanek med prvoligaši,” je zaključil nekdanji član Primorja in Bele krajine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…