Novomeščani se za razliko od precejšnje večine slovenskih prvoligašev niso odločili, da bi vsaj del priprav na spomladanski del sezone opravili zunaj slovenskih meja. Dolenjci so se za nekaj dni odpravili zgolj v Strunjan in Izolo, v hrvaško Istro so zavili le na nekaj pripravljalnih tekem s hrvaškimi prvoligaši.


Četa trenerja Andreja Kastrevca je doslej odigrala sedem pripravljalnih tekem. Ob medsebojni tekmi so farmacevti izgubili z Istro, Zagrebom, Hajdukom, remizirali z Bistro ter ugnali zagrebško Lokomotivo in Šenčur. Potem ko so moštvo zapustili Tomislav Jurić, Vinko Buden, Martin Šaban in Thierry Alain Mbognou, se je na Portoval preselil le nigerijski vezist Favour Aniekan, ki ga je do konca sezone posodil AC Milan. Kastrevec pa na treningih in tekmah pogreša pomembnega aduta, Danijel Dežmar zaradi operacije kile vadi po prilagojenem programu, saj še ni pripravljal za največje napore. “Mislim, da je odlično, da je ostala večina igralcev in da je ekipa prvič po daljšem času že nekaj časa skupaj. Med seboj se že dobro poznamo in mislim, da bo to velik plus v nadaljevanju prvenstva,” je za klubsko Facebook stran dejal kapetan Krke.

“Na treningih se dela zelo dobro in tudi rezultati na tekmah niso slučajni. Vendar se s tem ne smemo zadovoljiti, saj vemo, da so prijateljske tekme eno, prvenstvo pa nekaj čisto drugega,” je o pripravljalnih tekmah dejal nekdanji član Krškega, ki bo nasprotnik Krke prav danes, in za konec razkril še pričakovanja za nadaljevanje sezone: “V prvenstvo želimo kreniti ambiciozno, s ciljem na vsaki tekmi iztržiti pozitiven rezultat. Zopet si želimo doseči obstanek v ligi in na naše tekme z dobro igro privabiti čim več gledalcev.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…