Bi lahko nedelja v boju za Evropo in obstanek že ponudila končne odgovore? Za uresničitev takšnega scenarija bi se moral dvoboj Celja in Rudarja ob zmagah Gorice in Domžal končati z remijem, svoj delež pa bi morali z zmago v obračunu s Koprom dodati tudi Krčani.


Posavci bi ob pomoči Domžalčanov, ki gostujejo v Kidričevem, s tremi točkami potrdili še tretjo prvoligaško sezono. Naloga ne bo lahka, saj bo na Gubcu gostoval Koper, ki se petimi točkami zaostanka za Gorico še ni izgubil upanja na preboj v evropska tekmovanja, a mora ob pomoči Olimpije, ki na severu Primorske ne sme izgubiti, dobiti zadnji primorski derbi. Ob tem morajo Primorci upati še na to, da na četrto mesto ne bo skočilo Celje, ki ima trenutno dve točki prednosti pred kozlički, ki so zadnji poraz doživeli prav v obračunu z današnjimi gostitelji. Krčani so Kopru zadali prvi in zadnji pomladanski poraz.

Čeprav usoda koprskega prvoligaša zaradi zapletov pri pridobitvi tekmovalne licence za prihodnjo sezono še ni znana, se Igor Pamić v lovu na morebitno evropsko vozovnico ne predaja. Četa istrskega hrusta bo tudi v tokratni dvoboj verjetno krenila v praktično identični zasedbi, z motorjem Senijadom Ibričićem na sredini igrišča. Gonilo silo domačega moštva pa bo tudi tokrat predstavljal Filip Dangubić. “Pred nami sta najbolj pomembni tekmi v tej sezoni. Reševal se bo obstanek brez kvalifikacij. Po dveh zmagah je vzdušje v ekipi odlično, čeprav imamo nekaj težav s poškodbami in kartoni. Po torkovi tekmi časa za odmor ni bilo veliko, vsekakor pa smo jutrišnjega nasprotnika dobro preučili in vemo, kakšne so naše naloge,” poudarja prvo ime Krškega.

S 13 zadetki najboljši strelec Posavcev je v letošnji sezoni, po tem ko je v Krki večkrat igral na sredini igrišča, močno opozoril nase. Po dobrih igrah so na njegova vrata bojda že potrkali Ljubljančani in Mariborčani, a je maloverjetno, da bi Rečan na slovenskih zelenicah vstopil še v tretjo sezono. Če se bo Dangubić poleti poslovil od Krškega, kar je povsem realna možnost, bo danes odigral zadnjo tekmo na Gubcu, na katerem je, kot poudarja, preživljal lepe čase: “Mislim, da v Krškem igralci in navijači dihamo kot eno, med nami obstaja posebna vez, zaradi katere so vsakič naš dvanajsti igralec. Občutek po končani tekmi je lep, ko te po zmagi in tudi po porazu pričaka pesem in njihovo ploskanje. Poleg dobrega vzdušja v ekipi nam tudi to pomaga, da igralci verjamemo vase pred vsako naslednjo tekmo. Vsak gol in vsaka točka, ki jo dosežemo, je naše vračilo navijačem za to, kar nam dajejo na vsaki tekmi.”

Kot že zapisano, Krčani za potrditev obstanka potrebujejo zmago, ob tem pa se mora po željah razplesti tudi obračun v Kidričevem, kjer Aluminij za veselje Posavcev ne bi smel osvojiti več kot točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…