Domžalčani bodo do nadaljevanja državnega prvenstva odigrali še dve pripravljalni tekmi. Četo trenerja Luke Elsnerja že danes čaka obračun s slovaško Žilino, zadnja testna preizkušnja pa bo na sporedu jutri. V Domžalah bodo gostovali Velenjčani, proti katerim bodo rumeno-modri odigrali generalko pred uvodnim obračunom s Krko.


“Komaj čakam, da se prvenstvo začne. Na treningih smo odlično delali in tudi v Turčiji smo pogoje izkoristili vrhunsko. Že danes smo pripravljeni na začetek spomladanskega dela prvenstva. V primerjavi z lanskimi zimskimi pripravami smo naredili korak naprej predvsem v glavah. Še posebej to velja za čas v Turčiji, kjer smo bili lani prvič in je bilo za vse nekaj novega. Bolj kot o trdem delu smo razmišljali o odličnih pogojih in nastanitvi. Letos pa smo bili osredotočeni le na delo. Na drugi del sezone smo pripravljeni veliko bolje kot lani,” je za klubsko spletno stran poudaril Gaber Dobrovoljc, ki se je predvsem po poletnem odhodu Uroša Koruna utrdil v začetni enajsterici Domžal. Triindvajsetletni branilec je, po tem ko je v minuli sezoni odigral zgolj pet ligaških tekem, v jesenskem delu sezone postal ena glavnih izbir trenerja Elsnerja, saj je v državnem prvenstvu odigral kar dvajset srečanj.

Dobrovoljc pred obračunoma z Žilino in Rudarjem poudarja, da je potrebno tekmi vzeti kot prvenstveni, pred nadaljevanjem sezone pa je potrebno izpiliti še nekaj podrobnosti, ki bodo domžalski zasedbi v pomoč v drugi polovici tekmovanja: “Ali smo boljši ali slabši kot jeseni, sploh ni pomembno. Pomembno je, da smo ohranili zmagovalno miselnost in da prvenstvo odpremo z zmagami. To je naš cilj. Imamo visoko mero samozavesti in se zavedamo, da lahko premagamo vsakega nasprotnika.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…