Mariborčani so danes krenili v drugi teden priprav na prekmurskih tleh. V Moravskih Toplicah, zdaj že nekaj let tradicionalni bazi vijolic, bodo Štajerci ostali vse do petka, vmes jih v sredo čaka še tretja pripravljalna preizkušnja. Po ZTE-ju in Zagrebu bo tudi tretji nasprotnik prišel iz tujine, sredo bo prinesla dvoboj slovenskega in madžarskega prvaka.


Prizorišče obračuna z madžarskim Videotonom, ki trenutno zaseda tretje mesto lestvice madžarskega prvenstva, za zdaj sicer še ni znano, pričakovati pa gre, da bo mariborski stratega Krunoslav Jurčić minutažo enakomerno porazdelil med vse igralce, ki so trenutno pripravljeni na igranje. Za nastop proti ekipi, ki domuje v Szekesfehervarju, bo kandidiral tudi Damjan Bohar. Prekmurec ima za sabo jesenski del sezone, v katerem ni veliko igral, zdaj se bori za povratek v prvo enajsterico. “Res je boj, vendar pošten, pravičen boj. Vsi bi radi igrali. Konkurenca za mesta v ekipi je velika, vedno je bila, zato je Maribor vsa ta leta vladar slovenskega prizorišča, zbira trofeje in daleč pride v evropskih tekmovanjih. Brez konkurence tega ne bi bilo, brez zdrave konkurence ni napredka, tega se zdaj že dobro zavedamo. V nasprotnem primeru prej pride do padca celotne ekipe, kar ni dobro za rezultate,” je hitronogi nogometaš za klubsko spletno stran dejal po zmagi nad Zagrebom.

Bohar je v jesenskem delu sezone odigral sedemnajst ligaških tekem, a večino v igro vstopal kot rezervist in tako zbral zgolj 653 minut. Jeseni strelec dveh zadetkov želi v nadaljevanju nositi večje breme in moštvu pomagati do novih uspehov. “Sem v dobrem stanju, nimam težav s poškodbami. Priprave so mi všeč, ustreza mi način dela. Po uvodnem tednu v Mariboru smo zdaj stopnjevali težavnost treningov. Zagnan sem bil že prej, glede dela nimam kaj spremeniti. Bi pa rad iztisnil iz sebe še kakšen atom moči več, da bi lahko zopet kandidiral za prvo enajsterico. Vesel sem bil vsakega uspeha ekipe in potrpežljivo čakal na priložnost. Spomladi pa bi rad več prispeval k novim skupnim podvigom,” je sklenil nekdanji član Mure.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…