Mariborčani za razliko od preostale deveterice prvoligašev s tekmo 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije še ne bodo zaključili z jesenskimi obveznostmi. Vijoličaste po tekmi z Radomljani, s katerimi so se letos pomerili že trikrat, čaka še obračun zadnjega kroga Lige prvakov, ko v Ljudski vrt prihaja nemški Schalke.


A v taboru državnih prvakov pred tekmo z zadnjeuvrščenim moštvom državnega prvenstva poudarjajo, da bodo o moštvu iz Gelsenkirchna razmišljali šele po sobotni tekmi z Radomljani, ki se bo v Ljudskem vrtu pričela ob 16. uri. To poudarja tudi Damjan Bohar, ki se je v sredo veselil dveh pokalnih zadetkov v mreži novomeške Krke. Štajerci so v minulem krogu izkoristili ravno novomeško ‘uslugo’, saj so Dolenjci v Ljubljani ugnali Olimpijo in Mariboru omogočili skok na drugo mestu, na katerem si želijo ostati tudi med zimskim premorom, hitronogi Prekmurec se je v sredo po tekmi dotaknil tudi neugodnosti Radomljanov, saj so slednji v treh tekmah vselej drago plačali kožo, obračun v Domžalah se je končal celo brez zadetkov: “Zadnje jesenske prvenstvene tekme ne smemo zanemariti, saj vemo, da točke potrebujemo tudi v prvenstvu. Sedaj se osredotočamo zgolj na tekmo z Radomljami, o Schalkeju bomo razmišljali šele po koncu sobotne tekme. Vsaka ekipa v slovenski ligi je neugodna, še posebej, ko igrajo z nami. Mi se bomo spočili in dobro pripravili, tako kot na vsako drugo tekmo. Trener nam bo posredoval vse potrebne informacije, s katerimi bomo šli v nov boj.”

Domači strateg Šimundža tudi tokrat verjetno ne bo mogel računati na poškodovanega in obolelega Petra Stojanovića, ki je pred tekmo s Krko ob zlomljenem nosu staknil še vročino. Mariborčani kaznovanih nimajo, pri gostih pa bo manjkal porumeneli Luka Cerar, ki je v dosedanjem poteku sezone zbral že sedem rumenih kartonov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…