Če je Rudar v letošnji sezoni mora za Olimpijo, nekdaj podobnega velja za Aluminij v povezavi z Mariborom. Vijoličasti so jeseni od možnih šestih točk v dvobojih s Kidričani vknjižili vsega eno, pred sobotnim obračunom v Ljudskem vrtu pa v taboru gostiteljev poudarjajo, da bo zaradi tega motiv še na višji ravni.


“Aluminij nam je vzel pet pomembnih točk. Takrat so nas neprijetno presenetili, a smo negativne zadeve pustili za seboj. Moramo se dobro pripraviti, saj vemo, da nam lahko povzročijo težave. Ni dvoma, da bomo dobro pripravljeni šli na igrišče po tako želene tri točke. Da se oddolžimo tekmecem za lanski poraz. Takrat se več nismo pobrali ob šoku po prejetem golu in tekma je šla v nepravo smer. V Novi Gorici smo pokazali, da lahko nadoknadimo zaostanek, bomo pa storili vse, da zdaj prvi zatresemo mrežo. To so tekme, ki odločajo. Na takšnih tekmah igralci potrebujemo še več podpore kot v derbiju. V imenu ekipe bi povabil gledalce, da pridejo v čim večjem številu in nas spodbujajo vseh 90 minut. Kajti skupaj zmoremo vse. In skupaj bomo lažje prišli do uresničitve cilja,” pred dvobojem 24. kroga poudarja Damjan Bohar, ki se je spomladi vrnil v začetno enajsterico Maribora.

Prekmurec je sodeloval ob zmagah nad Olimpijo in Gorico, s katerima so Mariborčani naskok pred Olimpijo povečali na šest točk. Nekdanji up Mure priznava, da tudi v Ljudskem vrtu niso pričakovali, da bodo že po dveh tekmah nadaljevanja sezone rivalu s prestolnice pobegnili na takšno razliko. Hitronogi vezist pa v istem dahu dodaja, da to predstavlja zgolj spodbudo za prihodnje obračune: “Obe zmagi sta prišli v pravem trenutku, v derbiju in na vedno zahtevnem gostovanju v Novi Gorici. Nismo pričakovali, da bomo imeli že po dveh krogih šest točk prednosti. To je nagrada za trud in dodatna spodbuda za naprej, a naloga še ni opravljena. Miselnost kluba nikdar ne dovoljuje, da bi se uspavali. Tako razmišljamo tudi igralci. Nimamo še roke na pokalu. Veliko bo še treba trenirati, pretrpeti na igrišču in dobrega odigrati, da bi dosegli namen.”

Bohar je tako kot Sandi Ogrinec in Marko Šuler pred dnevi z Mariborom sklenil novo pogodbo, v vijoličastem bo ostal vsaj še do sredine leta 2019. Kaj je prvi cilj Boharja in soigralcev? “Najprej želimo vrniti naslov prvaka v Ljudski vrt in se potem usmeriti naprej k novim ciljem.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…