Potem ko je avgusta uvodni večni derbi odpadel, bo obračun tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije odigran jutri zvečer. Nekoliko oslabljeni Mariborčani poudarjajo, da v Stožice, kjer se bo srečanje pričelo ob 20:05, odhajajo po zmago in tri točke, s katerimi bi sicer povečali prednost na ligaški razpredelnici, na kateri ji s tremi točkami zaostanka sledijo Domžalčani.


S sobotnim remijem s Krko so Štajerci zapravili še večjo nekoliko večjo prednost, saj bi ta v primeru zmage znašala pet točk. A obračun z Dolenjci je sedaj že pozabljen, v taboru vijoličastih v en glas poudarjajo, da so z mislimi zgolj pri jutrišnji preizkušnji. V Ljubljani bodo Mariborčani zagotovo zaigrali brez kaznovanega Marka Šulerja in poškodovanega Željka Filipovića, vprašljiv je tudi nastop Sintayeha Sallalicha, ki mu težave povzroča poškodba prepone. Bo pa lahko Ante Šimundža zato računal na Petra Stojanovića in Mitjo Vilerja, ki v soboto zaradi prepovedi igranja nista smela nastopiti. Kakšna je napoved mariborskega stratega? “Res je šlo za različni preizkušnji, povsem nova zgodba pa bo tudi tretja. Derbi prinaša dodaten motiv in energijo, posebne občutke, a se dobro znajdemo v takšnih okoliščinah. Še vedno pa prinaša tekma z Olimpijo tri točke kot vsaka druga. Smo delovni, osredotočeni na svoje naloge. Pričakujem dinamično in všečno igro, po okusu gledalcev in z ustrezno mero ustvarjalnosti.”

Zanimiv obračun napoveduje tudi Damjan Bohar, ki je v soboto z vstopom v igro precej poživil igro vijoličastih: “Derbi bo za vedno ostal poseben dogodek, tribune so bolj napolnjene kot na preostalih tekmah. Upam, da bo dogajanje šlo v našo smer, k temu bomo stremeli. Vemo, da je Olimpija odlična ekipa, ampak s tekmeci se ne obremenjujemo. Razmišljamo le o sebi in o tem, kako bi čim boljše delovali na igrišču. Te dni smo se za gostovanje v Ljubljani pripravljali kot na vse druge tekme. Naš namen je agresivno, napadalno po tri točke,” je dejal Prekmurec v vrstah Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…