Čeprav je večji del srečanja kazalo na tesno zmago vijolic, so Štajerci v zadnjih desetih minutah tekme napolnili goriško mrežo. Z mojstrskim lob udarcem se je izkazal Luka Zahović, Marcos Tavares je še četrti zaporedni naziv Vijoličastega bojevnika okronal z zadetkom ob prvem dotiku, status prvega imena na današnjem obračunu pa je vseeno pripadel Daliborju Volašu, ki je v mrežo Primorcev pospravil tri zadetke.


“Sem več kot zadovoljen, trije zadetki in vrnitev v Ljudski vrt v res lepem stilu, obenem pa smo prišli še do zmage, kar je najpomembneje in dobra podlaga za naprej. Odlično je začeti na tak način, odlična dobrodošlica s strani navijačev, kakor tudi z moje strani,” je uvodoma dejal povratnik v Ljudski vrt, ki bi si težko predstavljal lepšo vrnitev v mesto, ki ga, kot je tudi sam dejal, obožuje. Ankarančan je v nadaljevanju priznal, da je bil končni izid vseeno nekoliko varljiv, saj se je prenovljena in danes tudi močno oslabljena zasedba Gorice, manjkali so Jogan, Majcen, Vetrih in Johnson, vse do 80. minute prikazala v dobri luči: “Daleč od tega, da bi bili naiven nasprotnik. Držali so žogo, napolnili so sredino in imeli posest, vendar vseeno mislim, da niso bili toliko nevarni, saj je obramba na čelu s Handanovićem dobro delovala. V napadu pa smo bili nevarni v vsaki akciji, na nasprotni polovici smo imeli precej prostora in to s pridom izkoriščali. V zaključku so se nekoliko razbili, vendar so bili izredno težak nasprotnik, ki bo s posestjo vsakomur delal težave. Vseeno pa se igra za zadetke in odigrali smo se tako kot smo se dogovorili.”

Mariborčani v sredo čaka večni derbi v Ljubljani. Primorec tekmeca spoštuje, a poudarja, da gredo vijoličasti v prestolnico po novo zmago in tri točke: “Vemo, da nas čaka težka tekma, vendar smo na to pripravljeni. Za to smo delali dva meseca, v Ljubljano gremo s spoštovanjem, a se nikakor ne bojimo, saj odhajamo s ciljem po treh točkah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…