Eden od junakov visoke zmage Maribora je bil tudi Dalibor Volaš. Ankarančan je nekdanjemu klubu na Bonifiki zabil dva zadetka, resda oba po uspešno izvedenih enajstmetrovkah, in prispeval levji delež k temu, da bodo Štajerci po zaslugi celjskega in domžalskega poraza v zadnjo četrtino državnega prvenstva krenili s sedmimi točkami prednosti.


“V prvi vrsti je lepo, ker smo zmagali, tri točke so pomembne. Dobro smo se pripravili na tekmo, v Koper odpotovali dan pred tekmo. Z igralcem več je bilo lažje, čeprav so bile vremenske razmere izredno težke. A vse to smo s pridom izkoristili v svojo korist in zasluženo zmagali. Potrebovali smo takšno zmago, za nami so težke tekme in trije zaporedni remiji. Lahka zmaga je bila že precej potrebna,” je po koncu srečanja priznal robustni napadalec, ki je bero zadetkov po povratku med vijoličaste povečal na pet golov. V sedmih odigranih tekmah, dvakrat je pobral zgolj nekaj drobtinic, je s petimi doseženimi zadetki na desetem mestu ligaške lestvice strelcev že ujel Jeana-Philippa Mendyja in Damjana Boharja, ki se je v Kopru ravno tako veselil zadetka. 28-letni napadalec upa, da bo v podobnem slogu nadaljeval tudi v bodoče: “Vsak trening daš vse od sebe, nato pa ni ravno pomembno, če dosežeš zadetek ali ne. Vsi živimo od tega, a je konkurenca velika. Sem pa seveda dveh zadetkov zelo vesel in upam, da bom tako tudi nadaljeval.”

Volaša in soigralce že v sredo čaka nova preizkušnja. V Ljudski vrt prihajajo Celjani, ki so jeseni Maribor že dvakrat dobili na levi nogi, pred sredinim obračunom pa tudi Volaš ostaja previden v napovedih: “Specifika pokalnega tekmovanja je takšna, da se nikoli ne ve, kdo bo zmagal. Želimo si dveh lovorik in v sredo gremo po zmago, o naslednji preizkušnji pa bomo razmišljali šele po koncu tekme.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…