Dalibor Volaš nadaljuje po zimskem povratku v Ljudski vrt z zbiranjem zadetkov. Celjanom je zabil dva zadetka, bil znova eden od osrednjih junakov pomembne zmage in se na ligaški lestvici najboljših strelcev po dvanajstih nastopih prebil že vse do šestega mesta.


“Tekmo smo kontrolirali vseh devetdeset minut, žogo smo imeli v svoji posesti. Na njihovi polovici smo bili vselej nevarni za gol. Enostavno, bili smo osredotočeni vseh devetdeset minut, pripravljeni na vse, na vsak duel, bili smo blizu, borili smo se za vsako žogo in to je bil ključ za zmago,” je uvodoma dejal visokorasli Ankarančan, ki je v nadaljevanju kot osrednji ključ do pomembne zmage označil posest žoge in odlično predstavo mariborskih vezistov: “Nismo se ustrašili. Bili smo pravi. Ključno je bilo to, da so naši vezisti igrali izjemno in imeli žogo v svoji posesti. Mislim, da je bila ta prevlada danes ključna. Tudi v napadu smo bili učinkoviti in tako visoko slavili.”

Celjani v letošnji sezoni Mariboru niso ravno ležali, saj so pred včerajšnjo tekmo dobili kar tri od petih medsebojnih obračunov, vijoličasti pa so imeli z njimi tudi neporavnane račune iz pokalnega tekmovanja. Primorec pravih besed za to ni našel, je pa zato več dejal o formi, ki so jo Mariborčani v zadnjih tednih dvignili nekaj nivojev višje: “Ne vem. To je slučajnost, nimam prave razlage. Mislim, da smo zadnjih nekaj tekem v dobri formi, zabili smo veliko zadetkov. Šest Radomljam, štiri Olimpiji, dobro, v Novi Gorici se je nekoliko zalomilo, vendar smo imeli tudi v Novi Gorici nešteto priložnosti in tudi tam bi lahko padlo veliko zadetkov, če bi bili strelsko razpoloženi. Danes smo odigrali pravo tekmo in zasluženo slavili.”

“Mislim, da je žoga vratarju zbežala iz rok, nato pa sem v padcu stegnil nogo in zadel. To je bila nagrada za borbenost. Bil bi srečen in vesel, tudi če žoga ne bi šla v gol, saj smo zmagali in se oddaljili od zasledovalcev,” je drugi zadetek pokomentiral eden od ljubljencev mariborskega občinstva in se za konec dotaknil še sobotnega gostovanja v Zavrču: “Vse imamo v svojih rokah, nadziramo situacijo. Moramo se regenerirati, v soboto biti znova pravi in zmagati tudi v Zavrču.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…