Kot smo v preteklih tednih že poročali, bo Joshua Parker nogometno pot nadaljeval pri beograjski Crveni zvezdi. Da se bo Londončan preselil na Marakano je bilo jasno že v torek, danes so pri rdeče-beli Parkerja predstavili še javnosti.


Trener Zvezde Nenad Lalatović je svoje varovance pozdravil prvič v novem letu, saj so Beograjčani danes pričeli s pripravami na spomladanski del sezone, v katerem bodo skušali nadoknaditi zaostanek šestih točk za vodilnim Partizanom. Pri tem jim bo skušal pomagati tudi 24-letni Parker, ki je ob predstavitvi zbrani sedmi sili dejal: “Zelo sem srečen in zadovoljen, da sem v Crveni zvezdi. Pogajanja so se morda malce zavlekla, vendar sem zadovoljen z izkupičkom. Prišel sem, da bi bil uspešen in osvojil prvenstvo. Nestrpno že pričakujem začetek, moj cilj je, da se vklopim v ekipo. Ne pričakujem pa, da takoj zaigram v začetni enajsterici, to si želim priboriti z dobrim delom. Konkurenca v nogometu je nekaj, kar skrbi za izboljšave, najprej konkurenca med soigralci, a tudi med klubi. Želim si pokazati kar znam.”

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Z angažmajen Parkerja so zadovoljni tudi v novem klubu reprezentanta Antigve in Barbude. Trener Lalatović je medijem dejal, da se je pred prestopom o nogometašu pozanimal tudi pri Zlatku Zahoviču in Marku Elsnerju, sicer očetu domžalskega trenerja Luke Elsnerja. Za srbske medije pa se je razgovoril tudi Zvezdan Terzić, prvi operativec Zvezde, ki je ob tem dejal, da je bil Parker nekaj najboljšega, kar je lahko klub pripeljal v tem trenutku. Ni skrivnost, da so Beograjčani na vse konce, samo za pridobitev tekmovalne licence v tem trenutku potrebujejo skoraj dvanajst milijonov evrov: “Zadovoljen sem s prestopnim rokom. Ta se še ni dobro začel, toda večino stvari smo že rešili. Kar zadeva Parkerja, je dejstvo, da smo ga dolgo gledali, vsi pa smo bili zadovoljni s tem, kar smo videli. Realnost je takšna, da smo v položaju, v katerem mora tudi Zvezda spustiti kriterije. In Parker je bil nekaj najboljšega, kar smo lahko pripeljali v tem trenutku. Upam, da se bo dokazal, čeprav je res, da igranje v dresu tega kluba s seboj prinaša tudi določen pritisk.”

Podobno kot pri Domžalah, bo Parker tudi na dresu Crvene zvezde nosil številko 23, nekdanji napadalec londonskega QPR-ja pa je ob tem še izjavil, da se je o prestopu v Crveno zvezdo, ki se nahaja v zahtevnih časih, odločil sam.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…