Mariborčani so kot prvi začeli z vadbo za spomladanski del sezone, za vijoličastimi je tako že enajst dni priprav. V Ljudskem vrtu pretiranih težav nimajo, za še boljše razpoloženje pa je zaslužna tudi novica o poškodbi Matica Črnica.


Obetavni vezist, ki je jeseni nekajkrat navdušil mariborsko publiko, je moral zaradi bolečin v kolenu izpustiti dosedanji del priprav. Po pregledu z magnetno resonanco, je zdravniška služba potrdila, da operativni poseg ne bo potreben, 21-letni nogometaš, ki je letos v vijoličastem dresu zabil štiri zadetke, enega tudi na gostovanju pri belgijskem Zulte-Waregemu, bo sprva vadil po prilagojenem programu, nato pa se bo pridružil moštveni vadbi. Po ugodnem razpletu je odleglu tudi Maticu, ki je za spletno stran mariborskega kluba povedal naslednje: “Dobre novice, dobro se je razpletlo. Ko sem izvedel, da mi ne bo treba na operacijo, mi je pošteno odleglo. Vmesno čakanje je bilo neprijetno, saj je obstajala bojazen, da bom moral na poseg in s tem na daljši premor. Po magnetni resonanci sem počakal na izvide in po pregledu pri dr. Vogrinu dobil potrditev, da je stanje dobro.”

Mariborčane sicer jutri čaka prva preizkušnja, v kraju Maria Lankowitz se bodo ob 16. uri pomerili z avstrijskim druoligašem Kapfenbergom, v dresu katerega igrata tudi Dragan Jelić in Klemen Lavrič. Trener Ante Šimundža ob Črnicu ne bo mogel računati niti na poškodovanega Timoteja Dodleka in Nusmirja Fajića, ki je zbolel.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…