Finančne težave slovenskih klubov niso nobena skrivnost. V preteklosti so pod težo finačnega bremena pokleknila moštva lendavske Nafte, ajdovskega Primorja, ptujske Drave, beltinškega Potrošnika, prevaljskega Korotana ter seveda tudi predhodnici današnje Olimpije in Mure 05. Tudi danes se marsikateri slovenski prvoligaš sooča s pomanjkanjem sredstev. Veliko smo lahko že prebrali in slišali o težavah na murskosoboški Fazaneriji, s skromnimi finančnimi sredstvi delajo tudi v kranjskem Triglavu, a s to razliko, da v okviru svojih zmožnosti. Nič kaj bolj rožnato stanje pa ni niti v Novi Gorici, saj so danes nogometaši ND Gorica v javnost poslali dopis, ki ga lahko preberete v spodnjem odstavku.


“Igralci ND Gorica smo soglasno sprejeli odločitev, da bomo, v kolikor do petka, 1. marca 2013, dopoldan ne bodo izplačane vse zaostale obveznosti do igralcev, izpustili petkov popoldanski trening ter vse nadaljnje treninge do izplačila obveznosti. Prvenstveno tekmo, ki bo v soboto, bomo odigrali. Če uprava ni sposobna zagotoviti sredstev za normalno delovanje kluba, igralci ND Gorice zahtevamo njen takojšnji odstop.”

Srebrnič lahko spomladi pričakuje ogorčen boj za obstanek (Foto: Aleš Cipot)

Dosedanje vodstvo kluba, s predsednikom Robertom Vrtovcem, je pred dnevi sicer že napovedalo odhod v začetku junija, kaj lahko pa se zgodi, da se bo morala uprava zaradi zahtev nogometašev posloviti še pred koncem sezone. V novogoriškem Športnem parku so sicer že pred letošnjo sezono korenito pomladili člansko ekipo in s tem zmanjšali stroške, a kot zgleda to ni bilo dovolj, saj nogometaši že nekaj mesecev niso dobili plačila. S finančnimi težavami so se v klubu spopadali že pred leti, ko so se v takrat generalnem sponzorju – igralnici HIT, odločili, da ne bodo podaljšali sodelovanja s klubom, nič kaj dosti posluha za nogomet in šport nasploh pa ne kaže niti lokalna skupnost z županom Matej Arčanom na čelu.

Čeprav velja nekaj krivde naprtiti tudi lokalnemu okolju in gospodarstvu, ki ne želi vlagati v klub, pa nič kaj bolj pametno niso ravnali tudi v vodstvu kluba. Spomnimo se, Gorica je s transferji Tima Matavža, Miran Burgiča, Valterja Birse, Bojana Jokića, Marka Šulerja in Matije Škarabota, za slovenske razmere kar dobro zaslužila, a kot lahko vidimo danes, tega denarja niso pravilno naložili.

Srebrničeva mlada četa po jesenskem delu zaseda solidno sedmo mesto, a z le šestimi točkami prednosti pred zadnjeuvroščeno Muro 05. Bodo neplačani nogometaši dovolj motivirani, da lahko zagotovijo obstanek kluba med elito? Se lahko zgodi, da bodo finančne težave pokopale še en klub s tradicijo, ki poleg Maribora in Celja, v najkakovostnejšem razredu slovenskega nogometa nastopa že od same osamosvojitve Slovenije?
Kaj pa vi menite o stanju v novogoriškem klubu? Vablj
eni na http://www.nogometni-forum.si.

 

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…