Mariborčani bodo danes odigrali še peto pripravljalno srečanje. V avstrijskem Maria Lankowitzu se bodo ob 15:30 pomerili z drugoligašem Kapfenbergom, ki bo zadnji nasprotnik pred nedeljskim odhodom v turški Belek, kjer bodo vijoličasti v dveh tedni opravil osrednji del priprav.


“Vse smo opravili stoodstotno. Imeli smo odlične pogoje za trening, naša baza v Moravskih Toplicah je zdaj že tako ustaljena, da se tam dobro počutimo. Da ni bilo vse idilično, so poskrbele vmesne bolezni posameznih igralcev. Težave z vročino so nekoliko zmotile ritem. Fantje, ki so se ubadali z boleznijo, so v zaključnem delu že bili z nami, a so seveda zdaj v manjšem zaostanku za glavnino,” je del priprav na prekmurskih tleh za klubsko spletno stran pokomentiral trener Ante Šimundža. Slednji tudi danes popoldne ne bo imel na voljo celotne zasedbe, saj Marko Šuler, Dare Vršič, Robert Pušaver in Ranko Moravac vadijo po prilagojenem programu. Čeprav tudi v minulih tednih trenerski štab ni mogel računati na vse adute, je Šimundža zadovoljen z igro svojih varovancev: “Fantje se zavedajo, kakšni so naši cilji, naloge. Miselnost je prava, vsi so pokazali visoko taktično kulturo. Prisotnih je nekaj novosti pri postavljanju v fazi obrambe, skušamo vedno kaj dodati v napadu za učinkovitost in uspešno združevati obe fazi igre.”

Šimundža še ni določil nogometašev, ki bodo odpotovali na turško sredozemsko obalo, kaj lahko pa se v zadnjih dneh še kaj spremeni, saj so se oživele govorice, da prestopni rok v Ljudskem vrtu morda še ni povsem zaključen: “Ekipa, ki jo imamo, je pokazala, da je vredna vse pozornosti. Je izredno kvalitetna, značajsko močna, ambiciozna. Vsak igralec je pomemben, pripravljamo se, da gremo v Turčijo v tej zasedbi. Če se bo kaj spremenilo, pa se bomo znali odzvati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…