Mariborčani nadaljujejo z ostrim ritmom pripravljalnih tekem, saj so po soboti in torku danes odigrali še tretje pripravljalno srečanje. V Lendavi so na umetni travnati zelenici ugnali moštvo Hrvatskega Dragovoljca, ki tekmuje v drugem razredu hrvaškega nogometa.


Štajerci so hrvaškemu drugoligašu zabili tri zadetke, vratarja Handanović in Cotman, vsak od njiju je branil po en polčas tekme, pa sta svoja vrata ohranila nedotaknjena. Mariborčani so povedli v 28. minuti, ko je po prostem strelu Erika Janže zadel Welle Ndiaye, ki se je najbolje znašel ob levi vratnici gostujočega gola. Maribor je vodstvo povišal vsega dve minuti kasneje, ko se je po podaji s kota v vlogi asistenta znova znašel Janža, na drugi vratnici pa je bil najvišji Dalibor Volaš. Ante Šimundža se tokrat med polčasom ni odločil za zamenjavo enajsteric, Handanovića je zamenjal Cotman, medtem ko so Tavares, Zahović, Hotić, Mertelj, Viler, Mejač in Matej Filipović priložnost dobili po uri igre. Končni izid srečanja je v 85. minuti postavil Damjan Bohar, ki je po lepi dolgi podaji Aleša Mertlja zadel z roba kazenskega prostora.

Vijoličasti so v soboto imeli v načrtu še eno srečanje, saj bi se morali v Lendavi pomeriti z Zagrebom, a slednji tekme niso želeli igrati na igrišču z umetno travnato podlago. Mariborčani so, kot so zapisali na klubski spletni strani, iskali igrišče z naravno zelenico, a jih v tem obdobju leta ni mogoče dobiti za igranje tekem in tako je dvoboj odpovedan. Nadomestnega tekmeca klub ne bo iskal.

MARIBOR 3:0 HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Ndiaye (28′), Volaš (30′), Bohar (85)
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Arghus, Janža, Sallalich, Ndiaye, Dervišević, Bohar, Mendy, Volaš. Igrali so še: Cotman, Tavares, Zahović, Hotić, Mertelj, Viler, Mejač, M.Filipović

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…