Gorica bo v spomladanski del sezone krenila še s četrtim trenerjem na klopi. Po Luigiju Apolloniju, Miranu Srebrniču in Iztoku Kavčiču se je zahtevne naloge lotil še Cesare Beggi, ki doslej s članskim nogometom ni imel kaj prida izkušenj, v svoji trenerski karieri je namreč vodil mladince AC Milana, Barija, Spezie in Palerma.


“Zame je to priložnost za delo in spoznavanje drugačnega nogometa, kot je v Italiji. Upam, da bom skupaj z ekipo naredil dobro delo. Vsi se zavedamo težke situacije, toda skupaj imamo veliko želje in volje do dela,” je pred kamero novogoriškega prvoligaša dejal italijanski strateg, ki mu bo pri delu pomagal tudi Miran Srebrnič, ki se je pred začetkom priprav na spomladanski del sezone vrnil v novogoriški tabor. 42-letni Milančan pred prihodom v Novo Gorico slovenskega nogometa ni poznal kaj prida, a se je v nekaj tednih s stanjem dodobra spoznal: “Pred prihodom v Slovenijo o slovenskem nogometu nisem imel veliko informacij. Toda pogledal sem si nekaj srečanj in videl sem zelo razvito nogometno igro, z dobro organiziranimi ekipami, zelo pripravljenimi trenerji in dobrimi nogometaši, tako na tehničnem kot na fizičnem področju.”

Trenerski štab spomladi čaka težavno delo, saj je ekipa v primerjavi z jesenskim delom sezone znova doživela precej sprememb. Beggi priznava, da začetne enajsterice še nima sestavljene, a ne glede na težave vodstva kluba zaupa v svoje varovance: “Naše moštvo je mlado in znova zelo spremenjeno. Toda delamo dobro in imam veliko zaupanje v fante. Stanje v klubu ni dobro. Vemo, da si uprava prizadeva rešiti težave, toda z našega vidika moramo dobro trenirati, saj moramo biti na bližajoče se tekme čimbolje pripravljeni. Uprava pa mora misliti na ostalo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…