Celjani so se danes vrnili v hrvaško Istro, saj bodo v sklopu priprav sodelovali na turnirju Istria Winter Cup. Če so grofje pred dnevi, v prvi pripravljalni tekmi, lepo presenetili z remijem proti prvi ekipi zagrebškega Dinama, so si danes v Umagu privoščili pravo blamažo, saj so izgubili z Novigradom.


Domači tretjeligaš, ki v zahodni skupini 3. HNL po polovici sezone s 34 točkami in zgolj enim porazom resda zaseda vrh ligaške razpredelnice, je v celjsko mrežo pospravil kar tri zadetke. Čeprav je celjski strateg Iztok Kapušin znova pogrešal Marka Krajcerja, Jureta Travnerja, Žigo Kousa, Blaža Vrhovca, Jona Šporna, Rudija Požeg Vancaša, Mateja Podlogarja in mladinskega reprezentanta Janeza Piška, bodo v taboru šestouvrščenega prvoligaša težko našli opravičilo za visok poraz proti tretjeligašu. Matic Kotnik je moral prvič po žogo v svojo mrežo že v uvodu srečanja, drugič pa je bil premagan še v izdihljajih prvega polčasa. Grofje tudi v nadaljevanju niso uspeli odigrati nevarnejših akcij, za nameček je bil izključen še Lovre Čirjak, domače moštvo pa je v zaključku ugnalo tudi Amela Mujčinovića

Že pred tekmo Celja in Novigrada je prav tako v Umagu madžarski drugoligaš Gyirmot, ki bo jutri nasprotnik Olimpije, presenetil puljsko Istro.

NOVIGRAD 3:0 CELJE
Celje: 
Kotnik, Klemenčič, Hadžić, Vidmajer, Čirjak, Brlečić, Miškić, Pungaršek, De Sousa, Pajač, Sunny. Igrali so še: Mujčinović, Jurhar, Rožej, Brecl, Bašić, Spremo. Trener: Iztok Kapušin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…