[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=768]

Celjanom tudi po menjavi trenerja, Miloša Rusa je na klopi zamenjal mladi Simon Rožman, ni uspelo prekiniti niza slabih izidov, saj so grofje izgubili še petič zapored. Koprčani so tudi z nekaj sreče preživeli začetni nalet celjskih mladcev, nato hitro zabili tri zadetke in v 33. minuti vodili s tremi zadetki prednosti, a so se morali v zaključku srečanja, potem ko je Gobec znižal na 2:3, potruditi za novo zmago. Celjani lahko znova objokujejo številne zapravljene priložnosti, a so vsaj prekinili strelski post, ki je trajal kar 420 minut.


Celjani so napadli že od prve sekunde in si v 3. minuti pripravili dve izredni priložnosti. Rajšel je sprožil iz razdalje, a je žoga zatresla levo vratnico in se nato od Simčiča odbila v kot, po katerem so grofje zapretili še drugič. Po odbiti žogi je iz voleja sprožil Vrhovec, močan strel pa je na gol črti z glavo odbil odbil Palčič. Koprčani se v uvodnih minutah srečanja niso znašli, prvi poizkus gostov pa je v 9. minuti po strelu Lotriča, ki je po napaki celjske obrambe meril iz bližine, zaustavil Kotnik. Kazen za zapravljene priložnosti Celjanov je sledila že minuto zatem, ko je Palčič izkoristil nepazljivost Gobca in po predložku Ivetića ob levi vratnici zadel z glavo. Domače moštvo je v 19. minuti resneje zapretilo še četrtič, a je Rajšel iz roba kazenskega prostora meril v naročje Simčiča, ki je z nekaj težavami ukrotil spolzko žogo. Tri minute zatem se je zatresel tudi okvir celjskih vrat, potem ko je iz 8 metrov silovito sprožil Čovilo, a mu je veselje preprečil prečnik, žoga pa se je odbila na gol črto. Zato pa so se kanarčki veselili v 26. minuti, ko je Lotrič zadel po navidez nenevarni akciji. Štromajer je dobil skok po dolgi podaji iz koprske polovice, Lotrič pa je izkoristil nezbranost Centriha in Bilalija ter žogo spravil preko vratarja Kotnika, Bilali pa je bil prepočasen, da bi lahko preprečil še drugi koprski zadetek. V 33. minuti so Koprčani vodili že z izidom 3:0, Štromajer je izkoristil novo nezbranost domače obrambe in z glavo zadel po prostem strelu Guberca. V 38. minuti so si Celjani pripravili novo stoodstotno priložnost, a se scenarij z uvoda tekme ni spremenil. Rajsel se je po podaji iz desne strani igrišča znašel sam pred Simčičem, ta se je izkazal ob poizkusu francoskega Slovenca, ki je imel po odboju še eno priložnost, a se ob desni vratnici preveč obotavljal in Simčič je dobil oba dvoboja. V 41. minuti so Celjani tudi z nekaj sreče žogo le spravili za hrbet vratarja Simčiča, ki je klonil postrelu Zajca v levi kot gostujočih vrat.

Drugi polčas je bil popolno nasprotje prvega. Celjani so sicer pogumno krenili tudi v drugi polčas, a si priložnosti niso uspeli pripraviti, Koprčani pa so s pametno igro kontrolirali potek igre in z izkušnjami nevtralizirali uvodni celjski nalet. Prvo priložnost v drugem polčasu so gledalci na celjski Areni Petrol videli v 61. minuti, ko se je s čudovito parado izkazal domači vratar Kotnik in strel Štromajerja, ki je po napaki Korošca meril iz razdalje, odbil v kot. Celjani so resneje zapretili šele v 76. minuti, ko je iz razdalje meril Zajc, a Simčič ni imel pretiranih težav s krotenjem spolzkega usnja. Obetavni Šempetrčan je v 81. minuti zaposlil Žureja, ki je izigral gostujočo ofsajd zanko, vendar iz leve polovice kazenskega prostora meril mimo bližnje vratnice. V 86. minuti pa je Celjanom le uspelo kronati rahlo premoč in se približati le na gol zaostanka. Iz drugega plana je po kotu pritekel kapetan Gobec in s strelom iz 12 metrov matiral Simčiča, ki je bil sicer blizu obrambe. Varovanci domačega stratega Rožmana so v zaključku srečanje krenili v lov na točko, a jim je zmanjkalo časa in tudi energije, najlepšo priložnost je v sodnikovem dodatku zapravil Verbič, ki je po prodoru meril v desni spodnji kot gostujočih vrat, a je bil Simčič znova dovolj pozoren in žogo odbil v kot.

Foto: Damir Mrkonjič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…