Tekmovalni spored 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v znamenju takšnih in drugačnih derbijev. V soju žarometov se bosta v Ljudskem vrtu v soboto udarila Maribor in Olimpija, Krčane in Novomeščane čaka lokalni obračun, Domžale in Gorica se bosta udarila za tretje mesto. Nič manj zanimivo pa ne bo niti na Areni Petrol.


Z zmago v Mariboru opogumljeni Celjani bodo gostili Zavrč, ki se je v minulem krogu s šestega gostovanja v Novi Gorici prvič vrnil neporažen. Z neugodno tradicijo se bodo Haložani spopadli tudi jutri, saj Celja niso ugnali že pet tekem, za nameček so grofje dobili zadnje štiri dvoboje. “Tekma z Mariborom je že pozabljena, v naših mislih je sedaj le Zavrč. Vemo, da so močno prevetrili svoje moštvo, imajo širok kader kakovostnih nogometašev. Če bomo znova borbeni, čvrsti in organizirani, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Upam, da nas bodo v naši nameri z navijanjem na Areni Petrol podprli tudi navijači,” poudarja sobotni junak Milan Spremo, ki je z zadetkom v izdihljajih srečanja v Ljudskem vrtu še podaljšal serijo nepremaganosti. Celjani so v zadnjih sedmih tekmah vknjižili štiri zmage in tri remije, s štirinajstimi točkami v zadnjih šestih tekmah so najuspešnejše moštvo lige.

V Mariboru pordečeli Pajač, ki je odločil obračun v Zavrču, bo tekmo spremljal s tribune. (Foto: Jure Banfi)
V Mariboru pordečeli Pajač, ki je odločil obračun v Zavrču, bo tekmo spremljal s tribune. (Foto: Jure Banfi)

Tudi Marko Krajcer poudarja, da je zmaga v Mariboru že pozabljena. “Zmaga v Mariboru je za nas velik uspeh, a je ta tekma seveda že pozabljena. Tri točke moramo sedaj potrditi tudi na sobotnem obračunu z Zavrčem, ki na Areno Petrol prihaja s prenovljenim moštvom, ki premore obilo kakovosti. Z morebitno zmago bi se priključili zgornjemu delu lestvice, čeprav trenutno še ne razmišljamo o končni uvrstitvi. V srečanje bomo morali kreniti odločno in z močno željo po zmagi, prikazati pa moramo enako stopnjo borbenosti kot na obračunu z Mariborom. Če bomo uspeli ponoviti predstavo iz Maribora, se lahko nadejamo dobrega rezultata,” pravi izkušeni Korošec, ki s tridesetimi leti spada med izkušenejše adute trenerja Iztoka Kapušina, ki na tekmo vabi tudi navijače: “V soboto nas čaka nov obračun, prihaja pa zelo kakovostno moštvo Zavrča. Naš cilj je vsekakor jasen, želimo si nadaljevanja dobrega niza uspešnih rezultatov, stremeli pa bomo vsekakor k novim trem točkam. Zagotovo nam bo lažje, če nam bodo pri tem s svojim navijanjem pomagali tudi naši navijači.”

Svoje načrte pa imajo tudi Zavrčani, ki si poraza še tretjega poraza v letošnjih dvobojih s Celjem ne smejo privoščiti, saj bi se grofje z zmago približali na vsega dve točki zaostanka. “Celje je presenetilo Maribor in pokazalo, da so zelo organizirana, disciplinirana in agresivna ekipa. Pričakujemo težko tekmo, si pa želimo in verjamemo v to, da lahko nadigramo Celje. Če bomo prikazali dobro predstavo in izkoristili ponujene priložnosti, si lahko obetamo dober rezultat,” pravi mladi Aleks Pihler, ki bo tudi tokrat pomemben adut trenerja Ivice Solomuna. Spomnimo, hrvaški strateg se je moral po prvem jesenskem porazu v Celju posloviti z završkega stolčka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…