V avstrijski Bundesligi s spomladanskim delom sezone pričenjajo prihodnji vikend. Kar trije klubi so si za zadnji test izbrali slovenske kluba, dunajska Austria je s 5:0 razbila Olimpijo, Velenjčani so s 4:1 izgubili pri Wolfsbergerju, slovensko čast pa so z remijem pri graškem Sturmu ubranili Celjani.


Grofje so na avstrijskem Štajerskem zaigrali brez Sunnyja, Tilna Klemenčiča in Valona Ahmedija, saj ga zaradi poškodbe mečne mišice čaka dober mesec dni okrevanja. Moštvo trenerja Simona Rožmana se je v zaostanku znašlo že v osmi minuti, ko je vratarja Matica Kotnika ugnal Marko Stanković. Celjani so prednost domačih izničili še pred iztekom prvega polčasa, potem ko je v 40. minuti zadel Ivan Lendrić, ki se je na Areno Petrol preselil v zimskem prestopnem roku. Nekdanji up splitskega Hajduka je zadel že na drugi tekmi zapored, saj je pred dnevi odločil obračun z Gorico.

STURM GRAZ 1:1 CELJE
Stanković (8′); Lendrić (40′)

Sturm Graz: Gratzei, Ehrenreich, Spendlhofer, Madl, Oshchypko, Offenbacher, Hadžić, Schick, Stanković, Gruber, Edomwonyi. Igrali so še: Pliquett, Avdijaj, Kamavuaka, Rosenberger, Lovrič, Piesinger, Pfingstner, Kienast, Schmberböck, Tadić. Trener: Franco Foda.
Celje:
Kotnik, Jakolić, Jugović, Krajcer, Vidmajer, Vrhovec, Miskić, Verbič, Kubo, Bajde, Lendrić. Igrali so še: M. Klemenčič, Žitko, Borenović, Gobec, Bašić, Pungaršek. Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Murin ključni člen potrjeno odsoten do spomladi

Potem ko si lanskega spomladanskega dela skoraj ni bilo mogoče predstavljati brez Luke Bob…