Maribor je doživel četrti poraz v letošnji sezoni, kar dva pa so jim zadali mladci iz celjske ekipe. Vijoličasti so zaspano začeli današnjo tekmo, kar so hitri in prodorni Celjani izkoristili in preko Žureja povedli že v drugi minuti. Zadetek ni zdramil mariborske ekipe, kar so Celjani izkoristili in preko Srdića zadeli še drugič. Mariborsko igro je poživil šele vstop Berića, ki je zadel vsega dve minuti po vstopu v igro. Razmerje na vrhu ostaja nespremenjeno, saj je izgubila tudi Olimpija, Celje pa je sledilo vzgledu ostalih domačinov in tako je zmaga še na petem srečanju 25. kroga ostala na domačem igrišču.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 25. krog. Glavni sodnik: Davor Drečnik.
Celje: Arena Petrol, 450 gledalcev.

CELJE 2:1 MARIBOR
Strelci: Žurej (2), Srdić (26); Berić (42)

Celje: Kotnik, Korošec, Centrih, Krajcer, Gobec, Vidmajer, Tomažič-Šeruga, Zajc (76 Plesec), Bajde (90 Bajić), Srdić (64 Medved), Žurej. Trener: Miloš Rus.
Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja (46 Arghus), Viler, Mezga, Mertelj (40 Berić), Filipović, Cvijanović, Tavares, Smrekar (63 Fajić). Trener: Darko Milanič.

 

Pred samim začetkom tekme so tako iz vodstva Celja, kakor Maribora, čestitali kapetanu Celja Sebastjanu Gobcu za 500 nastopov v dresu celjskega kluba. Celjani so zadeli že iz prve priložnosti, Gregor Bajde je hitro krenil proti golu Maribora, streljal iz roba kazenskega prostora, Jasmin Handanović je nespretno posredoval in žogo odbil točno na nogo osamljenega Andraža Žureja, ki mu ni bilo težko pospraviti žoge v mrežo in Celje povesti v zgodnje vodstvo. Jasmin Handanović je novo napako storil le nekaj minut kasneje, po nepotrebnem si je privoščil izlet iz gola, sicer žogo odbil pred Andražem Žurejem, a jo spravil točno na nogo srbskega napadalca Aleksandra Srdića. Zanesljiv zadetek pa je na golovi črti rešil prisebni Nejc Potokar. Celjani so do nove lepe priložnosti prišli še v 9. minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru Maribora najvišji Gregor Bajde, a je z glavo meril preko vrat Handanovića. Izkušeni vratar Maribora je novo napako naredil v 16. minuti, ko je žogo podaril celjski ekipi, do žoge je na levi strani kazenskega prostora prišel strelec zadetka Žurej, tokrat pa je bil Handanović dovolj osredotočen, da je žogo z nogo odbil v kot.

Mariborčani so prvi del tekme odigrali zelo slabo in si pravih priložnosti niso priigrali, prvič pa so s strelom v okvir vrat poizkusili v 19. minuti, ko je s strelom poizkusil kapetan Marcos Tavares, a Mariborčani kaj več od podaje iz kota niso iztržili, saj je žogo odbil Marko Krajcer. V 21. minuti je bil zaradi vlečenja za dres z rumenim kartonom kaznovan Tadej Vidmajer. V 26. minuti pa nov šok za goste iz Maribora, do žoge je prišel Miha Zajc, ki se je sprehodil skozi kazenski prostor Maribora, žogo spravil do Aleksandra Srdića, ki je imel dovolj prostora, da je žogo brez težav spravil mimo Jasmina Handanovića, ki je žogo le še s pogledom pospremil v gol. V nadaljevanju prvega polčasa smo spremljali predvsem igro na sredini igrišča, brez pravih priložnosti. V 37. minuti je zaradi nešportnega vedenja porumenel Željko Filipović. Le nekaj sekund kasneje pa so do nove lepe priložnosti prišli domači. Miha Zajc je poslal žogo v prazen prostor proti Aleksandru Srdiću, ki je sprožil iz roba kazenskega prostora, Jasmin Handanović je žogi spremenil smer, do žoge pa sta prišla Gregor Bajde in Andraž Žurej, ki sta eden drugega ovirala v tolikšni meri, da poizkus Žureja ni končal v mreži.

Že v 40. minuti je strateg vijoličastih Darko Milanič posegel po prvi zamenjavi, igro je zapustil Aleš Mertelj, namesto njega pa je v igro vstopil Robert Berić. A zamenjava ni prinesla nič dobrega, saj so že v naslednji minuti domači prišli do novega zadetka, še drugič je zadel Andraž Žurej, a je stranski sodnik dvignil zastavico in zadetek je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, čeprav je počasni posnetek pokazal, da Žurej ob oddaji žoge ni bil v prepovedanem položaju. Le kakšnih deset sekund kasneje pa so Mariboračni znižali, do strela v kazenskem prostoru je prišel Miroslav Cvijanović, žoga je vratarju Celjanov Maticu Kotniku ušla pod rokami, Robert Berić pa je pozorno spremljal akcijo in žogo neoviran potisnil v mrežo. V 44. minuti je po predložku Miroslava Cvijanovića do strela z glavo prišel Matija Smrekar, ki pa je meril mimo desne vratnice Kotnika, to je bila tudi zadnja akcija v prvem polčasu. Celjani so ob polčasu zasluženo vodili, saj so bili v prvi polovici srečanja veliko boljši nasprotnik, Mariborčani so si pravi priložnosti priigrali v zaključku polčasa, ko je Berić zadel, Smrekar pa meril mimo vrat.

Pred začetkom drugega polčasa je Darko Milanič opravil še drugo zamenjavo, v slačilnici je ostal Nejc Mevlja, priložnost za igro pa je dobil Soares Arghus. V drugem polčasu pa so si prvo priložnost znova priigrali Celjani, hitri Gregor Bajde je pobegnil Nejcu Potokatju, ki mu ni bil zmožen slediti. Bajde se je znašel sam pred Handanovićem, ki pa je s svojimi izkušnjami mladega napadalca prisilil v hiter strel in na ta način Maribor rešil pred tretjim zadetkom. V 52. pa priložnost tudi za Mariborčane, Dejan Mezga je na robu kazenskega prostora našel Roberta Berića, ki pa je streljal za las mimo vrat Matica Kotnika. Berić je do nove priložnosti prišel le dve minuti kasneje, ko je predložek iz desne strani poslal Aleš Mejač, a je Centrih žogo pred Berićem še pravočasno odbil v kot. V 64. minuti je Milanič opravil še zadnjo menjavo, Smrekarja je zamenjla Fajić, strateg Celja Rus pa je Srdića zamenjal z Medvedom.

Po mirnejšem nadaljevanju drugega polčasa, so si po 70. minuti priložnosti sledile ena za drugo. Najprej je v 72. minuti silovito sprožil Cvijanović, a je strel z glavo blokiral Centrih, minuto kasneje je v kazenski prostor utekel Mejač, a je Kotnik njegov poizkus brez večjih težav zaustavil. V 74. minuti so do priložnosti znova prišli tudi Celjani, saj so branilci v vijoličastem znova pozabili na hitrega Bajdeta, a je bil tokrat Potokar dovolj pozoren, da je še pravočasno posredoval. Le nekaj sekund kasneje je do poizkusa na nasprotni strani strani prišel strelec zadetka Berić, a meril premalo natančno. V 79. minuti je v kazenski prostor prodrl Cvijanović, ki je podal v sredino kazenskega prostora, kjer je do poizkusa v gneči prišel Berić, a je njegov poizkus šel za las mimo desne vratnice vratarja Kotnika. V 82. minuti pa nova nespretnost Handanovića, ki je žogo izbil naravnost na nogo Žureja, ki je poizkusil z močnim strelom iz dobrih dvajsetih metrov, veselje pa mu je tokrat preprečil okvir vrat. Dve minuti kasneje je do novega strela prišel Berić, danes eden boljših pri Mariboru, a je njegov strel Kotnik še enkrat več uspešno zaustavil. V 88. minuti je Krajcer žogo izbil, a točno do Cvijanovića, ki je poizkusil s strelom iz roba šestnajstmetrskega prostora.

Avtor: Peter Dominko

Foto: Damir Mrkonjić

 {quickgallery}CeljeMaribor_17-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Delitev točk v Šiški

V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…