Celjski prvoligaš ima novega trenerja, člansko moštvo bo do nadaljnjega vodil Simon Rožman, ki je v zadnjih letih deloval kot vodja Šolskega nogometnega centra ter opravljal vlogo trenerja nekaterih selekcij v ŠNC, v preteklosti pa bil tudi nogometaš mladinskih selekcij Celja.


Rožman je sicer v preteklosti že sodeloval s članskim moštvom, nazadnje leta 2011, ko je ekipo vodil Damijan Romih, pod njegovim vodstvom pa so v mlajših kategorijah vadili tudi nekateri člani sedanje ekipe, denimo Verbič, Vidmajer, Žurej in Močivnik. Vodstvo kluba se je šest krogov pred koncem prvenstva, ko Celjane čaka še nekaj dela, da si zagotovijo obstanek med prvoligaši, odločilo za rešitev iz lastnih vrst in trenerja, ki že pozna razmere v klubu, kar je v izjavi za spletno stran celjskega kluba potrdil tudi športni direktor Ambrož Krajnc: “Ob nenadnem odstopu Miloša Rusa je pomembno, da delo članskega trenerja nadaljuje nekdo, ki dobro pozna razmere v klubu, saj časa za prilagajanje v zgoščenem urniku tekem enostavno ni. Zato je prav, da priložnost dobi nekdo iz domačega klubskega okolja. Simon Rožman je otrok tega kluba, ki se je v podobni situaciji uspešno znašel že pred tremi leti. Prepričan sem, da bo ekipi prinesel dodatno energijo in impulz v zaključku prvenstva.”

Celjani so brez trenerja ostali po sobotni tekmi z Velenjčani, saj je Miloš Rus po četrtem zaporednem porazu in 379 minutah brez danega zadetka podal nepreklicno odstopno izjavo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…