Celjani v prvenstvenih tekmah v Novi Gorici niso slavili že vse od leta 2007. Goričani so proti grofom na domačem igrišču neporaženi že petnajst tekem zapored, zato pa so jih Štajerci ugnali na današnji pripravljalni tekmi.


V 54. minuti obračuna je odločilni zadetek prispeval Ivan Lendrić, ki se je k rumeno-modrim preselil v zimskem prestopnem roku. Nekdanji up splitskega Hajduka je izkoristil podajo Benjamina Verbiča in z močnim strelom zatresel domačo mrežo. Obe ekipi sta si že v prvem, kakor tudi v drugem polčasu, pripravili nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V tekmi ni manjkalo ostrih dvobojev, pri domačih pa so priložnost dobili skoraj vsi novinci, saj sta Grega Sorčan in Vykintas Slivka zaigrala v prvi enajsterici, v nadaljevanju pa so zaigrali še Luigi Palombo, Giuseppe Ruggiero, Alexandre Caputo in Daniele Ferri. Celjani so zaigrali brez dveh Sunnyja in Tilna Klemenčiča.

GORICA 0:1 CELJE
Lendrić (54′)
Gorica: Sorčan, Širok, Napoli, Jogan, Pasqualini, Johnson, Taider, Džuzdanović, Slivka, Majcen, Eleke. Igrali so še: Gallinetta, Caputo, Kavčič, Palumbo, Enow, Vetrih, Inoccenti, Arčon, Ruggiero, Makinwa, Osuji in Ferri. Trener: Cesare Beggi.
Celje: Kotnik, Jakolić, Žitko, Borenović, Gobec, Jugović, Miškić, Kubo, Ahmedi, Bajde, Lendrić. Igrali so še: Krajcer, Vidmajer, Vrhovec, Verbič, Zbičajnik. Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…