Nogometni klub Celje je na današnjem rednem zboru dobil novega predsednika, dosedanjo predsednico Alenko Obrul, ki se po dveh letih poslavlja od vodenja kluba, bo na vrhu ob soglasni podpori nadomestil dr. Stevan Đorđević.


Člani kluba so potrdi poročila o delu v letu 2013 in sprejeli tudi program dela za leto 2014, nakar so razrešili dosedanjo predsednico Alenko Obrul, ki je ob tem povedala naslednje: “Ko sem pred dobrima dvema letoma prevzela vodenje nogometnega kluba Celje, je bilo za mnoge to veliko presenečenje. Marsikdo je dvomil v mojo uspešnost, še bolj pa v uspešnost finančne sanacije tedaj dokaj klavrnega stanja kluba. Danes lahko s ponosom pogledam na ti dve minuli leti, saj nam je v tem času uspelo v veliki meri sanirati klubsko finančno stanje. Dobre razmere so se prav tako odrazile tudi v rezultatskem smislu, saj smo v zadnjih dveh sezonah osvojili 5. in 8. mesto, ob tem pa dvakrat igrali tudi v finalu slovenskega pokala in se tako uvrstili v kvalifikacije za ligo Evropa. Skratka, finančna in organizacijska sanacija sta bili, kot je pokazal čas, pravilno zastavljeni. Prepričana sem, da bo tudi moj naslednik nadaljeval začrtano pot in poskrbel za zdravo delovanje nogometnega kluba Celje.“

Športni direktor Ambrož Kranjc in vodja ŠNC Igor Fenko sta prejela soglasno podporo ter predstavila poročilo minulega in strategijo prihodnjega dela, medtem ko je tehnični direktor Borut Arlič predstavil program dela in finančnega načrta za leto 2014. Kot so zapisali na spletni strani na spletni strani celjskega prvoligaša, je klub posloval transparentno in v skladu s poslovnim načrtom. Dr. Đorđević je bil ob soglasni podpori vseh prisotnih izvoljen za novega predsednika upravnega odbora, kjer se mu je ob prav tako soglasni podpori kot član pridružil še Rafael Brance, sicer poslovni direktor Pekarne Geršak. Novi predsednik je ob imenovanju povedal sledeče: “Najprej bi se rad vsem članom kluba zahvalil za zaupanje in podporo ob moji izvolitvi, ob tem pa bi rad izrazil tudi ponos, ki me ob mojem imenovanju obdaja. Vsekakor obljubljam, da bom deloval zgolj v dobrobit kluba, s katerim sicer sodelujem že približno sedemnajst let. Sam se zavedam, da je za dober rezultat zagotovo potreben maksimalen trud celotnega kolektiva, zato računam tudi na pomoč vseh klubskih služb, ki so sicer že doslej delovale izredno kakovostno. Veseli me, da klub prevzemam v dobrem stanju, saj je bil sanacijski načrt uspešen. V prihodnje bomo lahko tako gradili na zdravih temeljih.”

Prisotni so na današnjem zboru izvolili tudi člane nadzornega odbora in disciplinske komisije, predsednik slednje bo Božo Šola, predsednik nadzornega odbora pa bo Jurij Vengust.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…