Kot zadnji med deseterico prvoligašev bodo v zadnjo tretjino državnega prvenstva zakorakali nogometaši Olimpije in Celja, ki bodo skušali v Stožicah podaljšati niz neporaženosti, ki ga grofje s štirimi zmagami in prav toliko remiji vlečejo že zadnjih osem tekem. Zadnji poraz je četi trenerja Iztoka Kapušina zadal prav tokratni nasprotnik.


Olimpija je oktobra nadaljevala s tradicijo ugodnih izidov na zelenici celjske Arene Petrol, zmaji pa so po šovu Andraža Šporarja, ki se je podpisal pod štiri zadetke, slavili z 0:4. Medtem ko so Celjani na domačem igrišču v trinajstih tekmah slavili vsega eno zmago, so Štajerci precej uspešnejši v Stožicah, saj so mero Ljubljančanom vzeli že šestkrat. Takšnega izkupička se v gostujočem taboru nadejajo tudi jutri. “V tem tednu smo znova dobro trenirali, tako da z velikim navdušenjem pričakujemo jutrišnjo tekmo z Olimpijo. Vsi vemo, kakšni so naši cilji, v tekmo odhajamo z dobro popotnico serije osmih tekem neporaženosti, tudi v Stožicah pa želimo, da bi se naš cilj nadaljeval,” je poudaril Rudi Požeg Vancaš, ki je po zimski selitvi za Celje odigral obe pomladanski tekmi. Belokranjec bo tudi eden adutov Celja v Ljubljani: “Trenerski štab nas je ustrezno pripravil na Olimpijo, dobro vemo, od kje prihaja največ nevarnosti. V zadnjem prestopnem roku so se močno okrepili, mladi zasedbi so dodali še nekaj izkušenj, tako da so v tem trenutku nedvomno glavni kandidat za naslov prvaka. Prav tako veljajo za absolutnega favorita na tej tekmi, a v nogometu je mogoče prav vse. V Mariboru smo pripravili lepo presenečenje, z borbenostjo in agresivnim pristopom pa želimo tudi tokrat našim pristašem polepšati vikend.”

“Olimpija je v tem trenutku najboljše moštvo lige, zato je jasno, da veljajo za absolutne favorite. Vsi vemo, da smo se v podobnem razmerju moči znašli že pred tekmo v Mariboru, a se izziva nismo ustrašili. Enako bo tudi tokrat, v Ljubljano se bomo odpravili zelo motivirani in odločeni, da prekrižamo načrte našim tekmecem,” se ugodnega razpleta v Stožicah nadeja še eden od zimskih novincev. Vsestranski Lovre Čirjak, ki se dobro znajde ob obeh stranskih črtah, o Celju govori z izbranimi besedami: “Od prvega dne mojega bivanja v Celju se tukaj odlično počutim. Moštvo je mlado in kakovostno, prav vsi fantje so me zelo dobro sprejeli. Hitro sem ugotovil, da se tukaj vrši zelo zanimiv projekt, zato sem vesel, da sem lahko del tega dobro organiziranega kluba. Vsekakor si želim v rumeno-modrem dresu pustiti čim večji pečat.”

Kapušin, ki se je jeseni že veselil zmage nad Olimpijo, saj jo je z varovanci izločil iz pokalnega tekmovanja, bo v Ljubljani pogrešal kaznovana Damirja Hadžića in Žigo Kousa, po izpadu rame v Ljudskem vrtu bo za nastop najverjetneje nared tudi Matej Podlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…