Celjane jutri popoldne čaka gostovanje v Novi Gorici, kjer grofje niso slavili že dobrih osem let, vse od 14. aprila 2007, ko sta za zmago z 1:3 zadela Dario Biščan in Domen Beršnjak, ki je v polno meril dvakrat. Od tedaj so Goričani v medsebojnih obračunih sestavili niz 15 tekem brez domačega poraza, a Štajerci tokrat poudarjajo, da je skrajni čas za prekinitev negativne tradicije.


“Reprezentančni premor smo dobro izkoristili. Povišali smo intenzivnost treningov, odigrali smo tudi izredno dobro tekmo proti kakovostnemu nasprotniku iz avstrijske Bundeslige. Z opravljenim smo lahko zadovoljni, sedaj pa nas končno spet čakajo tekmovalne obveznosti. Gostovanje v Novi Gorici našemu moštvu nekako ne leži, o tem priča tudi več kot sedemletna doba brez zmage na njihovem stadionu. A v nogometu je tako, da minuli rezultati nikoli ne štejejo, tako da se jutri ob prihodu na zelenico ne bomo obremenjevali s to negativno tradicijo. Močno motivirani bomo začeli obračun, verjamemo pa, da lahko s pravim pristopom in odločnostjo pridemo do treh točk,” je za klubsko spletno stran dejal napadalec Sunny Omoregie, s sedmimi zadetki peti strelec lige. Z novo zmago želijo Sunny in soigralci ohraniti stik z vrhom lestvice, saj za vodilnim Mariborom s tekmo več zaostajajo za štiri točke. Z robustnim Nigerijcem se strinja tudi Igor Jugović, ki je zaradi poškodbe sprednje križne vezi izpustil dobršen del jesenskega dela sezone. “Želimo si nove dobre predstave in novih treh točk na našem kontu. Naša filozofija je znana, z atraktivno igro želimo vnesti nemir pred nasprotnikova vrata. Zavedamo pa se, da nam kljub stanju na lestvici nikakor ne bo lahko, saj se nasprotniki dobro pripravijo na nas, absolutno pa imajo tudi Novogoričani izredno kakovosten kader, s katerim lahko premagajo vsakogar,” je dejal 26-letni vezist, ki je nogometno kariero pričel pri Zagrebu.

Na roko Celjanov bi lahko šli tudi dogodki v minulem tednu, saj so se Goričani so v minulih dneh bolj kot z rezultati, ubadali s težavami glede oddaje vseh potrebnih dokumentov za pridobitev tekmovalne licence. S pomočjo lokalnih gospodarstvenikov so nogometaši in zaposleni v klubu nato vseeno prispevali podpise, čeprav denarja še vedno niso videli na svojih računih. Bodo Primorci, ki so v tekmi pred reprezentančnim premorom napolnili velenjsko mrežo, lahko odmislili vse težave in tegobe?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…