[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=103]

Celjani so proti Krki po zanesljivi igri prišli do prve zmage v tej sezoni. V tekmi z malo priložnosti in velikim številom prekrškov so Celjani hitro povedli, v 9. minuti je zadel Čadikovski, ter nato le še nadzirali potek tekme. Gostje so tudi po zaostanku na igrišču stali precej obrambno in se osredotočali predvsem na prekinitve in hitre protinapade, ki pa danes niso bili pravo orožje. Domači so v 55. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki povišali vodstvo, zadel je kapetan Gobec, do konca obračuna pa večjih pretresov ni več bilo.


Celjani so srečanje pred domačimi gledalci začeli zavzeto in z željo po prvi zmagi v tej sezoni. Dolenjci so se v uvodu srečanja postavili obrambno in čakali predvsem na hitre protinapade, a so domačini hitro prebili novomeški zid. Po dveh kotih je Gobec poslal predložek pred vrata Krke, Obradović je žogo uspel izbiti, vendar le do Čadikovskega, ki je se je v drugem nastopu v celjskem dresu še drugič vpisal med strelce in žogo pod prečnikom zabil v gol Krke. Celjani so tudi v nadaljevanju pritiskali proti vratom Dolenjcev in si v 20. minuti igre pripravili novo lepo priložnost, iz 20 metrov je s strelom poizkusil Zajc, a tokrat novomeški čuvaj mreže ni imel pretiranih težav z obrambo. Dolenjci so se tudi v nadaljevanju osredotočali predvsem na protinapade, prva priložnost pa je prišla po prekinitvi, potem, ko je Žitko izbil v zadnjem hipu, je po kotu posredoval še Kotnik. Druga polovica prvega polčasa je minila še bolj mirno kot prva, prekinitev je bilo bolj malo, tudi priložnosti pa ni bilo ravno veliko. Celjani pa so še vedno skušali povečati vodstvo, a v zaključku akcij niso bili dovolj natančni, v 42. minuti pa je še drugič nevarno iz razdalje sprožil Zajc, tokrat pa mu je veselje preprečil okvir vrat. Celjani so po prvem polčasu zasluženo vodili, Krkaši pa so se osredotočili predvsem na hitre protinapade in prekinitve.

Uvod drugega polčasa je minil v nekaj prekrških na sredini igrišča, domačini pa so si v uvodnih minutah drugega dela igre pripravili dva strela, a sta Gobec in Verbič sprožila mimo novomeških vrat. V 56. minuti pa so Celjani povišali vodstvo, razigrani Čadikovski je v kazenskem prostoru izsilil prekršek kapetana gostov Cvijanovića, glavni sodnik Kajtazović pa je pokazal na belo točko. Domači kapetan Gobec je tudi tokrat zanesljivo izvedel najstrožjo kazen in povišal vodstvo svoje ekipe. Celjani so tudi po drugem zadetku iskali povišanje izida, gostje pa so skušali premoč domačih prekiniti s številnimi prekrški, po enem od le-teh je Kajtazović v 62. minuti prvemu strelcu Krke Maroševiću pokazal rumeni karton, štiri minute kasneje pa je bil z rumenim kartonom kaznovan tudi vezist Celja Vrhovec. Strateg gostov Lučić je skušal potek tekme spremeniti z dvema zamenjava, saj je iz igre potegnil Radulovića in Bešića, priložnost pa namenil Ihbeishehu in Mojstroviću. Gostje so do prvega resnejšega poizkusa v drugem polčasu prišli v 69. minuti, ko je sprožil Mbognou, vendar meril mimo vrat. Tudi v zadnji četrtini obračuna so gledalci spremljalo igro s precej prekinitvami zaradi številnih prekinitev, priložnosti pa ni bilo veliko. V 74. minuti je v okvir vrat meril še Žagar-Knez, na nasprotni strani pa je tri minute kasneje pa je iz prostega strela močno sprožil še Marošević, a oba vratarja nista imela težav z obrambama. Tudi zaključek tekme ni ponudil resnejših in lepših priložnosti. V vrstah Celjanov je s strelom poizkusil Zajc, a so gostje strel blokirali in odbili v kot, na strani Celja pa je do poizkusa prišel še Vučkić, ki je meril mimo gola.

Celjani so po prvi zmagi skočili na osmo mesto, iz katerega so izrinili prav današnjega nasprotnika. Rumeno-modri so danes delovali precej bolj zanesljivo kot na tekmi v Ljudskem vrtu, kar se je po zadnjem sodnikovem žvižgu poznalo pri rezultatu. Novomeščani pa se iz gostovanja znova vračajo brez točk, saj so za razliko od domačih tekem, tudi tokrat na gostujočem igrišču večino časa preživeli na svoji polovici. Za morebitne gostujoče točke bodo morali varovanci pokazati boljšo in predvsem pogumnejšo igro.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani potrdili vlogo favorita

Uvodni decembrski dnevi so v novem tednu prinesli nadaljevanje najmočnejšega slovenskega d…