Na tekmi šestega kroga sta se v Domžalah na razmočenem igrišču pomerila Kalcer Radomlje, ki je iskal prve točke v sezoni, in Celje, glede na zadnje rezultate izraziti favorit, ki je to vlogo tudi upravičil in slavil še četrtič zapored in se z novimi tremi točkami povzpel na drugo mesto prvenstvene lestvice. Na drugi strani so Radomljani zabeležili še šesti zaporedni poraz, s takšno igro pa bodo tudi v nadaljevanju težko osvajali točke.


Gostje so v skladu s pričakovanji hitro prevzeli pobudo, prvo nevarno priložnost pa je imel Žurej, a je njegov strel z desne domači vratar Balažič, ki je danes dobil prednost pred Drakovičem, brez težav ubranil. Domači, ki so v zadnjih tekmah očitno nabrali nekaj prepotrebnih izkušenj, so nato vsaj približno vzpostavili ravnotežje, a prav nevarni niso bili. Bližje zadetku so bili še naprej Celjani, ki so s hitrimi akcijami nekajkrat premešali obrambo rumenih, a je tudi njim vselej zmanjkal boljši zaključek. V dvajseti minuti sta nato do strela le prišla Žurej in Sunny, a se je še dvakrat izkazal domači vratar, medtem ko so Radomljani v protinapadu priložnost za vodstvo preveč naivno zapravili. Nekaj minut se nato na igrišču ni dogajalo nič zanimivega, lahko omenimo le, da je srbski branilec Bajalica, ki je pred kratkim okrepil domače, zaradi spolzkega terena zamenjal športne copate. Po več kot pol ure igre so nato do priložnosti le prišli tudi Radomljani, a je strel Stoiljkovića letel naravnost v gostujočega vratarja. V zaključku pa so gostje le udarili, po podaji z leve se je pred vrati najbolje znašel Verbič in neubranljivo zadel za bolj kot ne zasluženo vodstvo grofov. Domači so imeli kasneje še priložnost za izenačenje, a je Vrhunc med dvema branilcema streljal čez vrata in ostalo je pri omenjenem izidu.

Med odmorom je gostujoči strateg Rožman poskrbel za prvo menjavo, Jakolića je zamenjal Žitko, na terenu pa je ostalo vse po starem. Gostujoči igralci, tokrat v belih dresih, šo bili še naprej podjetnejši, prvo priložnost pa je zamudil Sunny, ki pred vrati ni uspel priti do nevarne podaje. Nato je, podobno kot v prvem polčasu, v kazenskem prostoru še drugič padel Ahmedi, enajstmetrovke tudi tokrat ni bilo, delivec pravice Podgoršek pa je celjskemu igralcu pokazal rumeni karton. Do strela je kmalu prišel še Lovrečič,ki je nekaj sekund prej vstopil v igro, a je z volejem iz ugodnega položaja povsem zgrešil smer. Domači so se v teh minutah zgolj branili in nič ni kazalo, da bi lahko prišlo do preobrata. Iz prostega strela z velike razdalje je sicer kar dobro streljal Stoiljković, iz igre pa  domači ob nizkem tempu srečanja še naprej niso mogli resneje zapretiti. Petnajst minut pred koncem se je tako zgodilo tisto, kar se je napovedovalo že nekaj časa. Domača obramba je ob višji postavitvi storila napako, darilo pa je izkoristil Ahmedi, ki je po globinski žogi Vidmajerja z lahkoto zadel napol prazen gol nemočnega Balažiča in povišal prednost gostov na 0:2. Mlinarji so želeli po zaostanku na vse kriplje vsaj znižati, do najlepše priložnosti pa so prišli po dolgi kombinaciji, ki jo zaključil Cerar, čigar strel je Kotnik uspel odbiti v kot. V zadnjih minutah so bili ob brezplodnih napadih varovancev Dejana Djuranovića spet bolj nevarni gostje iz knežjega mesta, ki pa so se v kazenskem prostoru v protinapadih praviloma zapletli.  Eno zadnjih priložnosti je za domače, ki jim je sicer opazno zmanjkovalo moči, zamudil rezervist Gajić, na drugi strani pa je Djermanović iz ugodne pozicije meril mimo. Kar ni uspelo novincu iz Olimpije, pa je v zadnji sekundi uspelo Verbiču. Rutinirano je izkoristil še zadnji protinapad in žogo potisnil v mrežo za končni izid 0:3.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…