Celjani so popoldne odigrali še tretjo tekmo v tem pripravljalnem obdobju, na igrišču z umetno travnato podlago na stadionu Olimp so remizirali z zaprešićkim Interjem, končni rezultat srečanja je bil 1:1, znova se je med strelce vpisal Verbič.


Do vodstva so v 19. minuti prišli gostje iz Zaprešića, Celjani pa so si v prvem delu igre pripravili nekaj priložnosti, vendar poizkusi Zajca, Jovanovića, Ermenca in Ploja niso našli poti v mrežo. Strateg grofov Miloš Rus je ob polčasu močno premešal enajsterico, saj sta na igrišču ostala le Mujčinović in Andrejević, srbski branilec, ki se nahaja na preizkušnji. Celjani so do izenačenja prišli v 52. minuti, ko se je med strelce vpisal Verbič, ki je pred dnevi v Ajdovščini zadel že za zmago nad Goričani. Celjani so sicer imeli do konca tekme še nekaj priložnosti, a Močivnik, Jugović in Žurej niso bili dovolj natančni. Kapetan celjskega prvoligaša Sebastjan Gobec je v izjavi za spletno stran kluba povedal, da rezultat trenutno še ni v prvem planu: “Nahajamo se v obdobju, ko rezultati tekem še niso v ospredju. Pomembno je, da razvijamo svojo igro in pridobivamo na pripravljenosti. Vsekakor žoga že lepo kroži, naša igra iz tekme v tekmo dobiva svojo podobo, vseeno pa smo še daleč daleč od želene forme. Delamo dobro, priprave gredo po začrtani poti, zato verjamem, da bomo čez šest tednov, ko se začne prvenstvo, optimalno pripravljeni na ligaške obračune.”

Celjani bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali prihodnjo soboto, ko se bodo pomerili s kranjskim Triglavom.

CELJE 1:1 INTER ZAPREŠIĆ
Verbič (52)
Celje – prvi polčas: Mujčinović, Bajde, Andrejević, Bilali, Vidmajer, Vrhovec, Ermenc, Zajc, Rajšel, Ploj, Jovanovič. Drugi polčas: Mujčinović, Gaber, Andrejević, Vasov, Gobec, Jugović, Kolman, Pungaršek, Verbič, Močivnik, Žurej. Trener: Miloš Rus.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…