Z najbolj atraktivno in privlačno igro so se lahko jeseni pohvalili Celjani. Grofje se lahko ob gledljivi igri pohvalijo s tretjim najboljšim napadom Prve lige Telekom Slovenije, v oči pa bode tudi podatek o prejetih zadetkih. Celjani so jih na dvajsetih tekmah prejeli vsega devet, kar je najmanj v ligi.


Za omenjeni dosežek, predvsem pa za takšen stil igre, so morali biti varovanci trenerja Simona Rožmana ustrezno fizično pripravljeni. Za to področje od poletja naprej skrbi Dani Ošep, ki je nogometaše v rumeno-modrem pripravljal tudi v zimskim pripravljalnem obdobju: “Veseli me, da smo izpolnili vse zastavljene naloge, ki smo jih načrtovali že med samim jesenskim delom. Igralci so dobro delali, vseskozi pa je bilo pri njih opaziti močno željo po še dodatnem napredku, saj so lahko videli, da je ob dobri pripravljenosti tudi igrati precej lažje. Menim, da smo bolje pripravljeni kot jeseni, tako da lahko z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone,” je za klubsko spletno stran dejal Ošep, ki v članski ekipi opravlja tudi nalogo fizioterapevta. Celjani so se v zadnjem mesecu dvakrat odpravili v hrvaško Istro, v Novigrad in Umag, kjer so imeli precej boljše pogoje za delo kot pa v domačem okolju: “Priprave so se izkazale kot dobrodošle po mnogih kriterijih. Absolutno smo imeli natančnejši vpogled tudi v ta dva procesa, ki sta sicer ključna pri fizični pripravi športnikov. Za igralce smo sicer že v Novigradu pripravili tudi predavanje o nutricionistiki, s čimer smo jih še dodatno podučili o pomembnosti vnosa pravega razmerja hranilnih snovi v njihova telesa. Sicer pa se fantje dobro držijo predpisanih jedilnikov, tako da jih lahko na tem mestu samo pohvalim.”

Klubu so se pridružili trije novinci, a Ošep tudi za Ivana Lendrića, Yuta Kuba in Marka Klemenčiča poudarja, da so se dobro vklopili v delo ekipe: “Moram reči, da so se dobro vklopili in hitro napredovali. So dobro pripravljeni, seveda pa se bo njihova stopnja pripravljenosti v prihodnjih tednih še izboljšala, tako kot je bilo to opazno pri drugih naših nogometaših v jesenskem delu sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…