Celjani so prvo pripravljalno srečanje odigrali pri južnih sosedih, natančneje v Donji Bistra, kjer so se pomerili z domačim tretjeligašem, ki ga uspešno vodi slovenski trener Iztok Kapušin, saj je moštvo osvojilo naslov jesenskega prvaka v 3. HNL center.


Zmaga je kljub temu presenetljivo ostala doma, pa čeprav je potrebno poudariti, da so Celjani nastopili v močno premešani zasedbi, saj je trener Miloš Rus priložnost namenil tudi nekaterim nogometašem, ki se trenutno nahajajo na preizkušnji. Celjani so sicer držali pobudo in si skozi srečanje priigrali kar nekaj priložnosti, a so bili Verbič, Jovanović, Žurej, Rajšel in Kolman v zaključku premalo zbrani, medtem ko so domačini v drugem polčasu mrežo Mujčinovića zatresli po dveh protinapadih. Miloš Rus, trener rumeno-modrih, po porazu s tretjeligašem ni mogel biti zadovoljen, svoje misli pa je strnil v izjavi za spletno stran celjskega prvoligaša: “Kljub dejstvu, da imajo fantje zaradi napornih treningov precej težke noge in da sem danes na igrišče poslal dve popolnoma premešani enajsterici, s prikazanim razumljivo ne morem biti zadovoljen. Zagotovo bi morali tekmo odigrati bolj čvrsto, saj se lahko le tako v prihodnje nadejamo dobrih rezultatov.”

V celjskem dresu se je premierno predstavil tudi Alen Ploj, ki bo spomladi na Areni Petrol igral kot posojen nogometaš Maribora. Celjane naslednja preizkušnja čaka v torek, ko se bodo v gosteh pomerili z novogoriško ekipo.

BISTRA 2:0 CELJE
Celje – prvi polčas: Kotnik, Korošec (10 Centrih), Bilali, Vasov, Vidmajer, Vrhovec, Miškić, Radjenović, Verbič, Ploj, Jovanović. Drugi polčas: Mujčinović, Centrih, Šiljeg, Borenović, Gobec, Jugović, Kolman, Bajde, Zajc, Rajšel, Žurej. Trener: Miloš Rus.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…