Celjani so najlepše presenečenje jesenskega dela sezone Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo trenerja Simona Rožmana je igralo najlepši nogomet, grofje pa so bili za nameček nagrajeni še z dobrimi rezultati in so se z 20 tekem dolgim nizom neporaženosti zavihteli vse do tretjega mesta.


Zato ne čudi, da za njihove igralce vlada precej zanimanja. Že dlje časa je jasno, da so se za Benjamina Verbiča ob tujih snubcih močno zagreli Mariboračni, nizozemski Heerenveen pa si želi na posojo zvabiti Valona Ahmedija, a to ne diši vodstvu celjskega prvoligaša. Jasno pa je, da dres Celja spomladi ne bo nosil Mislav Oršić, ki je jeseni na Areni Petrol igral kot posojeni nogometaš Rijeke. Po prvotnem dogovoru bi moral nekdanji mladi reprezentant Hrvaške v Celju ostati vse do konca sezone, a se to ne bo zgodilo, saj naj bi se Rečani ob sklenitvi dogovora zavarovali s klavzulo, da lahko mladi nogometaš Celje zapusti že prej. Tako se je že nekaj časa šušljalo, da ga v svojih vrstah želijo klubi z Daljnega vzhoda, jasno je, da bo kariero nadaljeval v Južni Koreji. Leto dni bo kot posojen igral za Jeonnam Dragons, ki ga je včeraj tudi uradno predstavil na klubski spletni strani.

22-letni krilni vezist, ki se je v minuli sezoni dokazoval tudi pri italijanskem drugoligašu Spezii, je v jesenskem delu sezone za Celjane odigral trinajst ligaških tekem, na katerih se je dvakrat vpisal med strelce in temu dodal še štiri asistence.

Foto: dragons.co.kr
Foto: dragons.co.kr
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …