Podobno kot Mariborčani, so se tudi Celjani odločili za mini priprave izven domače sredine. Celjski prvoligaš se bo na nadaljevanje sezone pripravljal na Hrvaškem in sicer v Tuhelju, kamor bodo odpotovali jutri in tam ostali do četrtka.


Celjska ekipa bo v Tuhelju opravila šest treningov, a bo nekaj časa vadila v okrnjeni zasedbi, saj se bosta člana mlade reprezentance moštvu priključila po torkovi tekmi z reprezentanco Bolgarije. Strateg celjskega prvoligaša, Miloš Rus, je za spletno stran celjskega kluba povedal, da na treningih delajo predvsem na osredotočenosti: “Delamo na tem, da bomo bolj natančni in osredotočeni, saj se nam v igri pojavljajo stvari, ki so mogoče malenkostne, vendar odločajo. Nezbranost pri pokrivanju, pri različnih taktičnih zadevah… Izkušeni nasprotniki to s pridom izkoriščajo in na vseh tekmah, ki smo jih izgubili, se je dogajalo v tej smeri, da svojih priložnosti nismo izkoriščali, nasprotnik pa je to kaznoval. Potrebno se je posvetiti psihološkemu in taktičnemu smislu. To nam bo pomagalo, da bomo izplavali iz te situacije.”

Rumeno-modri se sicer še vedno spopadajo s poškodbami, Tadej Žagar Knez še okreva po zlomu stopalnice, Tadej Gaber je po skorajda štirimesečnem premoru, iz igrišč ga je oddaljila zlomljena piščal in strgana vez, začel s tekom. Težave z nategnjeno mišico pa ima tudi nesrečni Marijo Močić, ki se nikakor ne more otresti težav z zdravjem. S treningi sicer jutri prične Matic Kotnik, ki je na zadnji prvenstveni tekmi s Koprom staknil udarec v mišico in bil zamenjan ob polčasu.

Celjane naslednja preizkušnja čaka že v soboto, ko se odpravljajo na težko gostovanje v Stožice, kjer pa so v preteklosti že znali presenetiti in osvojiti tudi vse tri točke. Četo Miloša Rusa pa po gostovanju v Ljubljani čaka še prvi četrtfinalni obračun Pokala Slovenije, v katerem se bodo v sosedskem dvoboju pomerili z Velenjčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …