Tudi Celjani so v dveh pomladanskih preizkušnjah še neporaženi. Četa trenerja Igorja Jovićevića je po remiju na Bonifiki minulo soboto na domačem igrišču z golom Volaša odpravila Radomlje, danes pa se odpravlja v Krško, k tekmecu, ki je vsaj glede na pretekle medsebojne obračune izjemno neugoden.


Grofje v šestih prvoligaških spopadih s Posavci še nimajo zmage, ob dveh remijih in štirih porazih pa so jeseni prav na Gubcu izpadli tudi iz pokalnega tekmovanja. Še več, celjski prvoligaš še vedno čaka tudi na prvi zadetek za hrbtom Marka Zalokarja, ki se lahko pohvali, da v 540 minutah tekem s Celjem še ni klonil. Čuvaj domače mreže bo tokrat sicer še na nekoliko težji preizkušnji, saj bo v zadnji vrsti manjkal Marko Krajcer. Izkušeni Prevaljčan se je težje poškodoval v Kidričevem, današnjo tekmo pa bi v vsakem primeru izpustil zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov.

Je pa prepoved igranja zagodla tudi Celjanom, ki bodo v posavski prestolnici zaigrali brez dveh pomembnih členov začetne enajsterice. Nino Pungaršek in Rudi Požeg Vancaš sta bila osrednja udeleženca akcije za zadetek v Kopru, tokrat pa bosta svoje soigralce kvečjemu spodbujala s tribune. Še posebej se zna poznati izostanek Belokranjca, ki je podal za oba spomladanska zadetka Celja in bil nasploh gonilna sila igre rumeno-modrih.

“Mislim, da smo se dobro pripravili, na pripravah smo opravili odlično delo, kar se je videlo v zadnjih  dveh tekmah. Igramo super in čakamo na tekmo s Krškim,” je srečanje na Gubcu napovedal Amar Rahmanović, ki je v pokalnem dvoboju dvakrat zatresel krško mrežo, pred tokratno tekmo pa dodaja: “Prve tekme so najtežje, saj prenašaš delo s priprav na prvenstvene tekme. Sedaj je čas, da na naslednjih tekmah pričnemo dosegati tudi zadetke in izkoristimo številne priložnosti. V šestih tekmah s Krškim še nismo zadeli in nastopil je čas, da jih končno premagamo. Tekmeca smo analizirali, poznamo njegove pomanjkljivosti in to moramo dobro izkoristiti.”

Svoje načrte imajo tudi Krčani. O tekmi je spregovoril nekdanji grof Dejan Urbanč: “Zaradi ne najboljšega štarta v pomladanski del sezone bo ta tekma za nas še posebej pomembna. V prvih dveh tekmah smo si želeli iztržiti več, vendar to je zdaj že za nami. Celjani so svojo kvalitetno ekipo iz jesenskega dela še dodatno okrepili, kar pomeni da bomo morali biti skozi celotno tekmo na svojem maksimumu, če želimo priti do želenega rezultata in to je zmaga. Na zadnji tekmi smo zaradi težje poškodbe ostali še brez kapetana Krajcerja, kar je za nas velik hendikep. V tako mladi ekipi je izguba tako izkušenega igralce kar težko nadomestljiva. Vendar verjamem, da bo tisti, ki bo dobil priložnost, upravičil trenerjevo zaupanje.”

Srečanje v Krškem se bo pričelo ob 15. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…