Celjani so se danes zgodaj zjutraj, iz Celja so krenili že ob 6. uri, odpravili na pot proti Norveški. Najprej z avtobusom proti Benetkam, kjer bodo poleteli proti Oslu, nato pa jih čaka še dobrih 1150 kilometrov leta iz Osla v Tromsø, ki leži na samem severu Norveške, tja bodo prispeli danes v večernih urah.


Strateg Celja Miloš Rus je na zahtevno nalogo na skrajnem severu evropske celine popeljal osemanjsterico nogometašev: Matic Kotnik, Amel Mujčinović, Marko Krajcer, Sebastjan Gobec, Miha Korošec, Tadej Vidmajer, Tadej Gaber, Matic Žitko, Igor Jugović, Blaž Vrhovec, Stefan Cebara, Miha Zajc, Tadej Žagar Knez, Nejc Plesec, Gregor Bajde, Alexander Srdić, Benjamin Verbič in Andraž Žurej. Doma bodo pesti za soigralce stiskali Matej Centrih, Mateo Barukčić, Mario Močić in Iztok Močivnik, ki so poškodovani oziroma se vračajo po dolgotrajnih poškodbah.

Celjani bodo prvo tekma kvalifikacij za Ligo Europa z ekipo Tromsa odigrali v četrtek, z začetkom ob 20. uri po slovenskem času. O norveškem tekmecu, ki je minulo sezono končal na četrtem mestu, je za spletno stran celjskega kluba spregovoril obetavni Benjamin Verbič: “Norvežani so v fizičnih duelih zelo močni in od prve sekunde naprej bo potrebno zaigrati maksimalno osredotočeno, v nasprotnem primeru bomo te dvoboje izgubljali. Dobro gojijo tudi preskok igro, saj imajo dva visoka napadalca in tudi pri tem jih bo potrebno zaustaviti. Ogledali smo si video posnetke, se pripravili na nevarnosti, zdaj moramo to le še potrditi. Me je pa Tromsø po ogledu posnetkov presenetil, saj ne igra tipičnega norveškega stila igre. S kratkimi podajami in hitro igro želi nasprotnika prisiliti v napake. Imajo tudi bliskovite protinapade. Naš poglaviten cilj je, da na prvi tekmi dosežemo gol, potem bi bilo precej lažje. Gremo pa tako kot na vsaki tekmi v prejšnji sezoni tudi tokrat na zmago.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Viole: Posameznikovo dejanje obžalujemo in strogo obsojamo

Dan po neljubih dogodkih na velikem derbiju med Muro in Mariborom, ki so botrovali prekini…