Celjani so izgubili uvodno pripravljalno srečanje, ki so ga v Slovenj Gradcu odigrali s Hrvatskim Dragovoljcem. Hrvaška ekipa, ki se na vrnitev med prvoligaše pripravlja ravno na Koroškem, je Celjane premagale z izidom 3:0. Zadeli so Doležal, Martinović in Rašić. Celjani so sicer obračun odigrali brez nogometašev, ki so v prejšnji sezoni v prvenstvu nosili največje breme, priložnost so dobili nogometaši, ki so na preizkušnji ter tisti, ki so med sezono igrali manj.


“Fantje so razumljivo že malce utrujeni, saj veliko treniramo, vendar pa se proti nasprotniku iz Hrvaške nismo izkazali. Le-ta je bil boljši. Res je, da se igralci še ne poznajo dobro, a kljub vsemu mi je tekma pokazala, da vsi ti, ki so prišli na preizkušnjo niso prinesli dodatne vrednosti moštvu, ki ga imamo. Jutri ter v nedeljo in v ponedeljek sledijo nove pripravljalne tekme, nato pa bomo že videli kdo bi se morda lahko priključil ekipi in dokončno ostal v Celju,” je za spletno stran kluba povedal trener Miloš Rus.

Celjani bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali že jutri, ko jih v avstrijskem Volkermarktu čaka tekma z bundesligašem Wolfsbergom, ki je kot novinec minulo sezono končal na visokem 5. mestu. V nedeljo pa se bodo v Zrečah pomerili še z enim hrvaškim prvoligašem in sicer s Slaven Belupom iz Koprivnice.

CELJE 0:3 HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Strelci: Doležal (30), Martinović (63), Rašić (66)
Celje: Mujčinović, Duščak, Borenovič, Gaber, Vidmajer, Rojc, Ermenc, Plesec, Cebara, Bremec, Jovanovič. Trener: Miloš Rus.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…