Olimpija in Celje danes gostujeta v hrvaški prestolnici, tako Ljubljančani kot tudi Celjani se bodo pred nadaljevanjem Prve lige Telekom Slovenije udarili z Zagrebom, ki na lestvici hrvaškega prvenstva zaseda dno ligaške razpredelnice in bo, če se v zadnjih osmih krogih ne bo zgodil pravcati čudež, izpadel med drugoligaše.


“Treniramo resno, zavzeto in komaj čakamo na nadaljevanje sezone. Pred nami je prijateljska tekma z Zagrebom, na kateri želimo potrditi dobro delo na treningih. Pričakujem zanimivo tekmo, znova bomo dali vse od sebe in nadejamo se dobrega rezultata,” pred današnjim obračunom na stadionu Kranjčevićeva poudarja Darijan Matić. Ljubljanskega kapetana veseli dejstvo, da Olimpija iz kroga v krog kaže boljše predstave, za nameček pa so zmaji z visoko zmago proti Rudarju prekinili tudi strelski post. Blizu drugega zadetka v zeleno-belem dresu je bil v tekmi s knapi tudi Miroslav Radović, ki pred zaključkom sezone dodaja: “Drži, da prednost pred najbližjim zasledovalcem ni velika, toda naše izkušnje, kakovost in velika želja po dokazovanju bodo odigrale ključno vlogo v zaključku sezone. Naše vodilo ostaja enako: gremo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo, na koncu pa bomo potegnili črto in videli, kaj nam bo to prineslo na prvenstveni razpredelnici.”

Na prvenec v dresu Celja pa po treh tekmah čaka Matej Podlogar, ki se je med zimskim prestopnim rokom na Areno Petrol preselil iz domžalskih vrst. Bivši član Interblocka, Rudarja in Domžal pa je zato zadovoljen z iztrženim v uvodnih štirih pomladanskih krogih: “Če pogledamo naš točkovni konto, smo lahko dokaj zadovoljni. Vemo, da smo igrali proti štirim zares izjemno kakovostnim nasprotnikom, vsi se nahajajo v zgornji polovici prvenstvene lestvice. Žal mi je predvsem tekme proti Domžalam, kjer smo bili boljši tekmec, žal pa smo z dvema napakama nasprotnikom omogočili vrnitev in končno zmago. Sedaj prihajajo tekme, kjer bomo morda mi papirnati favoriti, a smo sami dober dokaz, da slednji ne zmagujejo vedno. Prav vsi tekmeci imajo kakovost, hkrati pa tudi močno željo po zbiranju točk. Čaka nas težko delo, a verjamemo, da lahko z borbeno igro pridemo do izpolnitve naših cilje.”

Celjani se bodo v prvi tekmi po reprezentančnem premoru v savinjsko-šaleškem derbiju udarili z Velenjčani, Ljubljančane pa čaka gostovanje na novomeškem Portovalu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…