Celjane in Domžalčane nocoj ob 20. uri na celjski Areni Petrol čaka zaostalo srečanje prvega kroga Prve Lige Telekom Slovenije, ki je bilo zaradi prijateljskega obračuna Domžal z angleškim drugoligašem Leedsom prestavljeno iz prvotnega termina.


CELJE   DOMŽALE
15 17 22 Medsebojne tekme (Z-N-P) 22 17 15
7 10 11 Domače tekme (Z-N-P) 11 7 8
8 7 11 Gostujoče tekme (Z-N-P) 11 10 7
24. nov 2012 (1:2) Zadnja zmaga 7. apr 2012 (0:2)
N-Z-N-Z-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov N-P-N-P-Z
22. nov 2009 (1:5) Najvišja zmaga  29. avg 2005 (5:0)
 Blaž Vrhovec Manjkajoči nogometaši  Anže Jelar, Marko Kovjenić, Tadej Rems, Žan Majer

Celjani ne morejo biti zadovoljni z začetkom sezone, po izpadu iz kvalifikacij za evropsko ligo so doživeli dva tesna poraza, najprej so izgubili na gostovanju v Zavrču, minuli vikend pa so morali na domačem igrišči priznati premoč sosedom iz Velenja. Celjani imajo tudi letos kar nekaj težav z realizacijo, ki jih je mučila že v lanski sezoni, trener Miloš Rus pa upa na povratek Benjamina Verbiča, ki bi lahko ponudil dodatno širino v fazi napada. Ljubljančan na klopi Celja priznava, da tudi igralci po dveh porazih čutijo določen pritisk: “Moramo biti bolj sproščeni, saj so bili pretekli trije dnevi namenjeni temu, da smo igralce razbremenili pritiska, ki ga čutijo od pričakovanj, katerih imajo sami od sebe.”

Domžalčani so se za razliko od Celjanov hitro pobrali po izpadu iz Evrope in najprej premagali Leeds ter nato remizirali s Triglavom in v sobotni infarktni končnici v Novi Gorici prišli do vseh treh točk. Trener Domžal Stevan Mojsilović ima že pregovorno kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj so poškodovani štirje nogometaši, kljub vsemu pa ima srbski strateg na voljo širok izbor nogometašev. Za klubsko spletno stran je tokrat spregovoril trener vratarjev Janez Strajnar: “Rezultat iz Nove Gorice je vzpodbuda in motivacija za nadaljne delo. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu, predvsem pa moramo ponoviti pristop in odnos iz tekme v Novi Gorici.”

Gostje so vsaj na papirju v rahli prednosti, saj so po boljšem začetku sezone bolj polni samozavesti. Kljub vsemu pa velja poudariti, da je Celje na vseh štirih obračunih v lanski sezoni ohranili celo kožo, v Celju sta se ekipi obakrat razšli brez zadetkov, Domžalčani pa so morali na domačem igrišču obakrat priznati premoč. Celjani upajo na ponovitev lanskoletnih domžalskih scenarijev, saj bi točke nujno potrebovali, predvsem zaradi motivacije in vzpodbude za nadaljevanje sezone, saj so edina ekipa, ki v tej sezoni še ni osvojila točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…