Celjane in Domžalčane čaka danes ob 16:30 prestavljena tekma devetnajstega kroga Prve Lige Telekoma Slovenije. Ekipi bi se morali pomeriti že v soboto, a je tedaj dvoboj odnesla množična bolezen Celjanov, saj je zbolelo kar enajst nogometašev in vodstvu tekmovanja ni preostalo drugega, kot da prestavi srečanje. Celjani bodo tako že drugič zapored igrali izven rednega termina, saj so že minuli teden z Goričani udarili v torek, tedaj je k temu botrovalo obilno deževje. V celjskem klubu so se sicer znova odločili za sodelovanje s klubom iz sosednje dvorane, saj si bodo vsi gledalci, ki bodo na vhodu na stadion pokazali vstopnico sobotne tekme med Celjem in Zagrebom, imeli prost vstop na tribune celjskega objekta.


Prestavljena tekma 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije:
CELJE – DOMŽALE (torek ob 16:30)

CELJE   DOMŽALE
15 18 23 Medsebojne tekme (Z-N-P) 23 18 15
11 11 7 Domače tekme (Z-N-P) 12 7 8
8 7 12 Gostujoče tekme (Z-N-P) 7 11 11
24. november 2012 (1:2) Zadnja zmaga 21. september 2013 (4:0)
P-N-N-Z-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-N-N-P-N
22. november 2009 (5:1) Najvišja zmaga 29. avgust 2005 (5:0)
Gregor Bajde, Tadej Žagar Knez Manjkajoči nogometaši Marko Kovjenić, Tadej Rems, Draško Božović

Celje in Domžale imata po 21 točk in za obe ekipi bo ta tekma zelo pomembna, z morebitno zmago pa bi se ena od ekip prebila na šesto mesto, iz katerega bi izrinila ljubljansko Olimpijo. Domžalčani se še drugič zapored odpravljajo na štajerski konec, v prejšnjem krogu so namreč izgubili v Mariboru, potem ko so tudi vodili in dolgo časa držali neodločen rezultat. Četa Luke Elsnerja je dvakrat zapored izgubila, tako proti Olimpiji kot proti Mariboru, za nameček jih je med tednom na prijateljski tekmi premagala še drugo uvrščena ekipa 2. SNL Kalcer Radomlje. Celjani so prejšnji konec tedna prav tako izgubili doma proti Gorici, zato tudi njim počasi že teče voda v grlo, saj se iz ozadja bližajo Novomeščani in Kranjčani. Obe ekipi sta nas v tej sezoni predstavljala v evropskih pokalih, letos pa sta v pokalnem tekmovanju že izpadli, tako da sezono rešujeta s prvenstvom. Na zadnji medsebojni tekmi, 21. septembra, so visoko s 4:0 slavili Domžalčani, prva letošnja tekma, ki je bila zaradi prijateljskega obračuna Domžal in Leeds Uniteda ravno tako prestavljena, pa se je na celjski Areni Petrol končala brez zadetkov. Pravzaprav gledalci na medsebojnih srečanjih v Celju že na treh zaporednih tekmah niso videli zadetkov.

Pri domačih je poškodovan Tadej Žagar Knez, Gregor Bajde pa ne bo smel zaigrati zaradi rumenih kartonov, medtem ko ima Luka Elsner po dolgem času, z izjemo dolgotrajnejših poškodb, na voljo skoraj vse igralce. Zagotovo je pred nami zelo zanimiva tekma, na kateri je zmagovalca praktično nemogoče napovedati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…