Celjani nadaljuje z odličnim nizom neporaženosti. Po današnji zmagi nad nemočnimi Zavrčani so že pri 21 tekmah, s čimer so presegli najboljši klubski dosežek iz sezone 2002/03. To pa ni bil edini rekordni dosežek, ki se ga lahko po tekmi veselijo grofje, saj je za še enega poskrbel tudi Benjamin Verbič, o tem pa v nadaljevanju poročila tekme s celjske zelenice, ki so jo s 3:0 zanesljivo dobili Celjani. Dvakrat je zadel že omenjeni Verbič, zadetka, tretjega na zadnjih šestih tekmah, pa se je veselil tudi Danijel Miškić.


Obračun na zelenici Arene Petrol se je pričel, kot je pričakoval le malokdo. Grofje so ekspresno krenili s sredine igrišča in zadeli že po 11 sekundah igre. Jakolić je podal z desne strani igrišča, pred golom pa se je najbolje znašel Verbič in žogo spravil za hrbet Ranilovića. Vojničan si je priigral najlepše rojstnodnevno darilo, ki ga je praznoval pred dvema dnevoma, saj je z najhitreje doseženim zadetkom postavil nov mejnik državnega prvenstva ter izboljšal rekord Fabijana Cipota in Vlada Miloševića, ki sta za gol v dresu Mure in Beltincev potrebovala 15 sekund. Zavrčani so hitro odgovorili, a Kresinger po predložku Jerteca z glavo ni meril najbolje, saj izkušeni 41-letni Mujčinović ni imel težav z obrambo. V sedmi minuti poizkusa na vsaki strani, domači Oršić je zgrešil okvir vrat, Polić pa je, potem ko se je znašel sam v domačem kazenskem prostoru, slabo zadel žogo in priložnost za izenačenje je splavala po vodi. Nadaljevanje je pripadlo Celjanom. Oršić je na robu kazenskega prostora zaposlil Miškića, ki pa je meril nekoliko preko vrat. Nato pa dva ekspresna kartona za gostujočega branilca Kristić, ki je v razmiku minute storil dva nepotrebna prekrška nad Verbičem. Celjani so številčno premoč izkoristili že minuto po izključitvi završkega branilca in v 21. minuti povišali svoje vodstvo. Po prostem strelu Oršića je ob daljši vratnici najvišje skočil Miškić in z glavo zadel za 2:0, že minuto kasneje pa je moral Ranilović še tretjič po žogo v svojo mrežo. Zavrčani so na sredini igrišča hitro izgubili žogo, Datković je po predložku z desne strani slabo izbil žogo, ta je končala na nogi Verbiča, ki je prodrl v kazenski prostor, z 11 metrov sprožil v spodnji levi kot in poskrbel za novo veselje domačih. Završki strateg Orehovec je bil v prvem polčasu prisiljen v dve menjavi, poškodovanega Datkovića je zamenjal Roškar, Dedić, ki ga je zamenjal Srnec, pa je bil žrtev taktične menjave ob izključitvi. Kljub vsemu pa menjave niso spremenile poteka tekme, domači bi lahko svoje vodstvo še povišali. V 36. minuti je strel Sunnyja je Ranilović uspel odbiti, a le do Miškića, ki je ob desni vratnici streljal z glavo, a je povišanje vodstva preprečil prečnik. Štiri minute zatem je imel lepo priložnost tudi Vrhovec, ki se je znašal v osrčju kazenskega prostora, se lepo otresel svojega čuvaja, vendar nato meril v naročje Ranilovića.

Začetek drugega polčasa je bil nekoliko mirnejši, a so tudi v nadaljevanju prevladovali Celjani. Prvo priložnost je v 52. minuti pripravil hitri Oršić, ki je pobegnil po desni strani, a se je Sunny preveč obotavljal pri zaključku, se odločil iskati Verbiča, a žogo zgolj podal v gol avt. V 57. minuti so po daljšem času zapretili tudi Haložani, a Mujčinović znova ni imel težav s strelom Jerteca. Nigerijski napadalec Celja se je v priložnosti znašel tudi v 59. minuti, ko ga je zaposlil Verbič, a je strel blokiral Srnec. V nadaljevanju sta za domače poizkušala še Lovrečič in Sunny, a tako kot Cvek na nasprotni strani igrišča, oba zgrešila okvir vrat. Neuspešna sta bila tudi Đermanović in Jugović, oba sta streljala mimo gola, a nakazala na to, da bo imel Ranilović v zaključku tekme še nekaj dela. Nekdanji vratar Maribora in madžarskega Ferencvaroša se je izkazal v 73. minuti, ko je strel Lovrečiča, ki se je odločil za poizkus z velike razdalje, s konicami prstov preusmeril v kot. Gostujoči vratar je bil na mestu tudi nekaj trenutkov kasneje, ko sta poizkušala še Jakolić in Đermanović, oba sta merila v spodnji levi kot. V 78. minuti so enega redkih napadov izpeljali tudi gostje, a Mujčinović tudi tokrat, po strelu Matjašiča, ni imel pretiranega dela. V 80. minuti je lepo priložnost za domače zapravil tudi povratnik po poškodbi Bajde, ki je vsega nekaj sekund pred tem zamenjal Verbiča. Po podaji z leve strani igrišča, je bil povsem osamljen ob daljši vratnici, a z glavo zadel le zunanji del mreže. Dokazovanja željni Bajde je v 84. minuti lepo zaposlil še Đermanovića, ki pa je streljal preko vrat, tri minute zatem pa je sam zgrešil okvir vrat. Zavrčani so si najlepšo priložnost tekme pripravili v 88. minuti, ko Roškar ni izkoristil najboljšega izbijanja Mujčinovića in z bližine nastreljal le Krajcerja, ki se je v drugi minuti dodatka podal še v napad in z ogromne razdalje zgrešil okvir vrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…