Nogometaši Domžal so včeraj odigrali še drugo tekmo v pripravah na spomladanski del sezone, v katerega bodo krenili z vodilne pozicije na lestvici Prve lige Telekom Slovenije. Tudi tokrat so se na zelenici domžalskega športnega parka pomerili z ekipo 3. SNL center, po ljubljanski Iliriji so s 4:0 ugnali še kranjsko Zarico.


Čeprav so varovanci trenerja Luke Elsnerja v obeh tekmah zabili po štiri zadetke, pa novopečeni lastnik UEFA Pro licence po tekmi z Gorenjci ni skrival nezadovoljstva nad predstavo svojega moštva. Če je po tekmi z Ilirijo pohvalil svoje nogometaše, je bil tokrat povsem drugačne volje. “Tekma proti Zarici je bila glede na obračun z Ilirijo slabša v vseh elementih nogometne igre, predvsem pa v posesti, dinamiki igre, idejah in pripravi napada. V prvem polčasu z izjemo gola nasprotniku nismo niti enkrat resno zapretili, kar vzbuja določeno skrb. S pristopom, ki smo ga imeli v prvem delu igre, ko so žoge letele v stranski avt in ko sta bili vsaka druga podaja ter ideja napačni, nikakor nisem zadovoljen. To sem igralcem med odmorom tudi jasno povedal,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal 32-letni strokovnjak, ki je nato še dodal: “Zavedam se, da je prisotna utrujenost, saj smo v tem tednu veliko naredili. Smo v fazi priprav, ampak tudi, ko so noge težke, morajo igralci sprejemati prave odločitve. Odmisliti je potrebno raven nasprotnika, ki je v prvem polčasu dobro stal na igrišču. Očitno je bilo, da nekatere stvari jemljemo z levo roko in na takšen ne bo šlo naprej. V fazi obrambe nismo niti enkrat resno uporabili pritiska na njihovi polovici. Vse smo delali v zelo počasnem ritmu. To so stvari, ki so daleč od tistega, kar zahtevamo. Tako trenerji kot igralci smo dobili resno opozorilo, saj tako naprej ne bo šlo. Uvod v naslednji teden in analiza opravljenega dela bosta ključnega pomena.”

Domžalčani so sicer v drugem polčasu zabili tri zadetke, a kot je dejal Elsner, je bila to tudi posledica slabše fizične pripravljenosti nasprotnika, ki je bo Kamniško Bistrico sicer pripotoval z zgolj dvema rezervama. Domžalski strateg je ob tem pojasnil še, da Emilios Panayiotou in Jan Blažek kariere ne bosta nadaljevala v Domžalah, saj na preizkušnji nista zadovoljila apetitov. Čeh je po besedah Elsnerja sicer pokazal določeno kvaliteto, a gre za profil igralca, s katerimi v Domžalah že razpolagajo. Mladi strokovnjak je ob tem še pristavil, da je ekipa opozorilo prejela še ob pravem času: “Proti Iliriji smo prikazali veliko dobrega, čeprav nismo bili učinkoviti, proti Zarici pa je bilo vse skupaj ravno nasprotno. Večkrat sem že dejal, da stvari ocenjujemo realno in da si ne zatiskamo oči. Ne gre za katastrofo, smo pa dobili opozorilo. Delati moramo korake naprej in ne nazaj, tako kot smo ga storili v soboto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…