Po petih spomladanskih krogih čaka prvoligaše zaradi reprezentančne akcije dvotedenski premor. Nogometaši bodo prihajajoči vikend brez tekmovalnih obveznosti, precej dela pa v dneh do zaključka meseca čaka uprave kluba, saj je potrebno do 31. marca oddati dokumentacijo za pridobitev licence za nastopanje v naslednji sezoni.


Ni skrivnost, da trenutno najslabše kaže Gorici. Novogoričani so v slabi finančni kondiciji, kar iz tedna v teden poudarjajo tudi nogometaši in navijači, a se kaj prida pri izplačilu zaostalih obveznosti še ni premaknilo. V aktualni sezoni denarja iz Parme zagotovo ne bo, če seveda sploh kdaj bo, predsednik Robert Vrtovec pa bo moral s sodelavci najti novo rešitev. Vrtovec je pred dnevi v pogovoru za Ekipa24 zaupal, da upa na podpise nogometašev, s čimer bi se slednji strinjali s prestavitvijo izplačil, a do tega scenarija očitno ne bo prišlo. Matija Širok, ki je v nedeljo prispeval levji delež k prvi spomladanski zmagi, je po tekmi z Velenjčani za Primorske novice pojasnil, da podpisov ne bo, v kolikor nogometaši ne bodo prejeli vsaj dela zaostalih obveznosti. Nekateri na plačo čakajo že osem mesecev: “Upamo, da se bodo izboljšale tudi finančne zadeve. Igralcem, ki smo branili barve Gorice že v pretekli sezoni, klub dolguje osem plač. Obljubljajo, da bomo dobili nekaj denarja še pred zaključkom licenciranja. V nasprotnem primeru tudi naših podpisov ne bo.”

Goričane naslednja tekmovalna preizkušnja čaka 4. aprila, ko se bodo na domačem igrišču pomerili s Celjani. Še prej, v soboto, bo četa trenerja Beggija v Italiji odigrala pripravljalno tekmo z veronskim Chievom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…