Po petih spomladanskih krogih čaka prvoligaše zaradi reprezentančne akcije dvotedenski premor. Nogometaši bodo prihajajoči vikend brez tekmovalnih obveznosti, precej dela pa v dneh do zaključka meseca čaka uprave kluba, saj je potrebno do 31. marca oddati dokumentacijo za pridobitev licence za nastopanje v naslednji sezoni.


Ni skrivnost, da trenutno najslabše kaže Gorici. Novogoričani so v slabi finančni kondiciji, kar iz tedna v teden poudarjajo tudi nogometaši in navijači, a se kaj prida pri izplačilu zaostalih obveznosti še ni premaknilo. V aktualni sezoni denarja iz Parme zagotovo ne bo, če seveda sploh kdaj bo, predsednik Robert Vrtovec pa bo moral s sodelavci najti novo rešitev. Vrtovec je pred dnevi v pogovoru za Ekipa24 zaupal, da upa na podpise nogometašev, s čimer bi se slednji strinjali s prestavitvijo izplačil, a do tega scenarija očitno ne bo prišlo. Matija Širok, ki je v nedeljo prispeval levji delež k prvi spomladanski zmagi, je po tekmi z Velenjčani za Primorske novice pojasnil, da podpisov ne bo, v kolikor nogometaši ne bodo prejeli vsaj dela zaostalih obveznosti. Nekateri na plačo čakajo že osem mesecev: “Upamo, da se bodo izboljšale tudi finančne zadeve. Igralcem, ki smo branili barve Gorice že v pretekli sezoni, klub dolguje osem plač. Obljubljajo, da bomo dobili nekaj denarja še pred zaključkom licenciranja. V nasprotnem primeru tudi naših podpisov ne bo.”

Goričane naslednja tekmovalna preizkušnja čaka 4. aprila, ko se bodo na domačem igrišču pomerili s Celjani. Še prej, v soboto, bo četa trenerja Beggija v Italiji odigrala pripravljalno tekmo z veronskim Chievom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…